Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
22'
Κείμενο:
cekalfagiannis075_aswestopoulos-atifasci150925_nphkk.jpg
Ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης. [Wassilios Aswestopoulos/NurPhoto]

Παναγιώτης Καλφαγιάννης: Ένας συνδικαλιστής πολύ σκληρός για να πεθάνει

Η ιστορία του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτη Καλφαγιάννη, που σύμφωνα με πολλούς αποτελεί το πραγματικό «αφεντικό» της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
Ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης. [Wassilios Aswestopoulos/NurPhoto]

Η ΕΡΤ περνάει βαθιά κρίση. Μετά από αίτημα του υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρη Κρέτσου, στις αρχές Νοεμβρίου ο Βασίλης Κωστόπουλος και ο Γιώργος Θαλασσινός παραιτήθηκαν από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου αντίστοιχα. Τα δύο στελέχη έμειναν στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ για λιγότερο από ενάμιση χρόνο, με την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση να αλλάζει για τρίτη φορά ηγεσία από τον Απρίλιο του 2015. Τα δύο μέλη του ΔΣ θα αντικατασταθούν από τον Καθηγητή Νομικής του ΕΚΠΑ και πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιάννη Δρόσο, που θα αναλάβει διευθύνων σύμβουλος, και τον μουσικοσυνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου, που προορίζεται να έχει την επίβλεψη της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ενώ θέση στο ΔΣ θα λάβει και ο δημοσιογράφος Λευτέρης Αρβανίτης. Οι τρεις τους θα πρέπει να περάσουν από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για έγκριση.

Με δυο λόγια

Την ώρα που η κυβέρνηση φέρνει τη νέα διοίκηση στην ΕΡΤ, για τρίτη φορά μετά από την επαναλειτουργία της, στελέχη και εργαζόμενοι της εταιρείας έχουν υποστηρίξει δημόσια ότι ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης, είναι ουσιαστικά ο επικεφαλής της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, με κάποιους από αυτούς να

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη