Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
14'
Κείμενο:
Φυτό κάνναβης.
Φυτό κάνναβης. [Crystalweed Cannabis/Unsplash]

JuicyFields: Η μεγαλύτερη απάτη στον χώρο της φαρμακευτικής κάνναβης

Οι εγκέφαλοι της πυραμίδας, που είχε θύματα και 32 Έλληνες, συνδέονται με τη ρωσική μαφία της Αγίας Πετρούπολης. Δεν ήταν όμως οι μοναδικοί ένοχοι.
Φυτό κάνναβης. [Crystalweed Cannabis/Unsplash]

«Γεια σου Ελίζα, σε ευχαριστώ για τη σύνδεση. Ασχολούμαστε με την απάτη της JuicyFields. Υπάρχουν πολλά θύματα στην Ελλάδα», έγραφε το πρώτο μήνυμα του μέχρι τότε άγνωστου σε εμένα Ντάνιελ Γιόχανσον, ο οποίος με προσέγγισε μέσω LinkedIn στις αρχές του έτους και ως τίτλο στο προφίλ του είχε «επικεφαλής κοινότητας για την υπόθεση της JuicyFields» και έδρα τη Σουηδία.

Δεν είχα ιδέα σε τι αναφερόταν, αλλά όσα έγραφε ήταν αρκετά και με το παραπάνω για να μου τραβήξουν το ενδιαφέρον: insiders που συνέδεαν τους εγκεφάλους της υπόθεσης με τη ρωσική μαφία και μια εκτεταμένη επενδυτική απάτη που ενέπλεκε δεκάδες ευρωπαϊκές τράπεζες.

Η αναζήτηση στο διαδίκτυο με οδήγησε σε ένα άρθρο που είχε δημοσιευθεί στον ελληνικό Τύπο στις 19 Ιουλίου του 2022· η μετάφραση από ισπανικό δημοσίευμα της El Pais Financiero έγραφε: «Μια νέα κατάρρευση πυραμίδας με απώλειες που υπολογίζονται σε εκατομμύρια ευρώ από χιλιάδες πελάτες σε Ισπανία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, ΗΠΑ, Γαλλία, Κολομβία, Βενεζουέλα και Μεξικό και αντικείμενο την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης συνταράσσει τους επενδυτές [...] Η εταιρεία λειτουργούσε για χρόνια και παρείχε κέρδη στους επενδυτές παρά το γεγονός ότι πολλοί

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη