Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
cejudy000_1dz6hy.jpg
Η Τζούντι Γκάρλαντ τραγουδά στο Παρίσι τον Οκτώβριο του 1960. [AFP]

Τζούντι Γκάρλαντ: Η μελαγχολική ιστορία πίσω από τη φωνή που τραγουδούσε «Get happy»

Στη νέα ταινία «Judy» η Ρενέ Ζελβέγκερ υποδύεται τη βασίλισσα του Χόλιγουντ που τα στούντιο βύθισαν στον κόσμο των χαπιών και του αλκοόλ.
Η Τζούντι Γκάρλαντ τραγουδά στο Παρίσι τον Οκτώβριο του 1960. [AFP]

«Η Τζούντι Γκάρλαντ ήταν το πρώτο δημόσιο θύμα της διασημότητας, αλλά οπωσδήποτε όχι το τελευταίο». Αυτή είναι η περιγραφή που της δίνει η δημοσιογράφος και συγγραφέας Αν Πέτερσεν στο βιβλίο Scandals of Classic Hollywood: Sex, Deviance and Drama from the Golden Age of American Cinema για τη σκοτεινή πλευρά της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ, στην οποία η πρωταγωνίστρια έζησε όλη τη ζωή της. Γιατί η Γκάρλαντ ήταν ένα παγκόσμιο είδωλο της σκηνής και της οθόνης που ταυτόχρονα πάλευε με τους προσωπικούς της δαίμονες, την εξάρτηση, την ανασφάλεια, τους χαλασμένους γάμους και τη ραγισμένη της καρδιά.

Το 1969, πραγματοποίησε μια σειρά εμφανίσεων στο καμπαρέ Talk of The Town στο Λονδίνο, που θα ήταν από τις τελευταίες της – θα πέθαινε από υπερβολική δόση την επόμενη χρονιά, λίγες ημέρες μετά τα 47α γενέθλιά της. Η ταινία Judy, με πρωταγωνίστρια τη Ρενέ Ζελβέγκερ που οι κριτικοί του Rolling Stone και του Vanity Fair αποθέωσαν για την ερμηνεία της, επικεντρώνεται στη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής της Γκάρλαντ, που ήδη μετρούσε τέσσερις δεκαετίες διασημότητας και αμέτρητων θριάμβων και καταστροφών.

Οικογένεια καλλιτεχνών

Γεννήθηκε το 1922 και το αληθινό της όνομα ήταν Φράνσις Έθελ Γκαμ. Οι

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη