Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
13'
Κατηγορία:
Κείμενο:
isdal2.jpg
Σκίτσο του Αμερικανού σκιτσογράφου Stephen Missal, 2016.

Isdal Woman: Ποια είναι αυτή η γυναίκα;

Εκατοντάδες δημοσιογράφοι, ντετέκτιβ και απλοί άνθρωποι σε φόρα προσπαθούν να ανακαλύψουν την ταυτότητα μιας γυναίκας που βρέθηκε νεκρή πριν πενήντα χρόνια σε ένα δάσος της Νορβηγίας. Όσα περισσότερα γίνονται γνωστά, τόσο μεγαλώνουν οι γρίφοι.
Σκίτσο του Αμερικανού σκιτσογράφου Stephen Missal, 2016.

29 Νοεμβρίου 1970. Πρώτα την βλέπει ένα 12χρονο κορίτσι. Είναι ξαπλωμένη ανάσκελα ανάμεσα στις πέτρες. Κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να δει αυτό το θέαμα.

Η μικρή έχει πάει εκείνη την Κυριακή πεζοπορία με τον πατέρα της και τη μικρή της αδελφή στην κοιλάδα του Ίσνταλ έξω από το Μπέργκεν, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας. Έχουν απομακρυνθεί από τα γνωστά μονοπάτια προκειμένου να θαυμάσουν τη θέα της όμορφης και συνάμα ζοφερής κοιλάδας που κατά τους μεσαιωνικούς χρόνους ήταν γνωστή και ως «Κοιλάδα του Θανάτου», επειδή ήταν τόπος αυτοκτονιών, ενώ αργότερα, τη δεκαετία του 1960, κάποιοι περιπατητές έπεσαν στον θάνατό τους μέσα στην ομίχλη.

Image
tal_mit_see_und_schneebedeckten_bergen.jpg

Όταν οι τρεις τους βγαίνουν σε ένα ξέφωτο, βλέπουν σε μια πλαγιά την καμμένη γυναίκα. Είμαστε στο 1970 και δεν υπάρχουν κινητά. Ο πατέρας και οι δύο κόρες περπατούν για ώρα κατά μήκος της λίμνης Σβαρτεντίκετ μέχρι να φτάσουν στο Μπέργκεν και να καταγγείλουν το εύρημά τους. Προσπαθούν να μην σκέφτονται την πιθανότητα να παραμονεύει κάποιος δολοφόνος στο δάσος.

Image
83117.jpg

Ένας από τους πρώτους που φτάνουν στο σημείο είναι ο 31χρονος νομικός σύμβουλος της αστυνομίας Καρλ Χάλβορ Ας, ο μοναδικός από εκείνην την πρώτη ομάδα που ζει σήμερα. Tο πρώτο που θυμάται

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη