Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
3'
Κατηγορία:
Tags:
Κείμενο:
insidestory_logo_for_article.jpg

Ανακοίνωση για τη διαρροή του Integrity Initiative και τα δημοσιεύματα

Με αφορμή το δημοσίευμα στο Documento και τις εκτενείς ανακοινώσεις στο twitter του hot doc, του koutipandoras, του documento και προσωπικά του εκδότη τους για το inside story, παραθέτουμε κάποια επιπλέον στοιχεία σε όσα απαντήσαμε προ ημερών σχετικά με τη διαρροή από το think tank “Integrity Initiative” και κάνουμε ορισμένες επισημάνσεις σχετικά με τα ενδεχόμενα κίνητρα αυτού του κατακλυσμού δημοσιότητας.

Την περασμένη Πέμπτη βγάλαμε μια ανακοίνωση στη σελίδα μας στο Facebook σχετικά με την διαρροή εγγράφων του βρετανικού think tank Integrity Initiative, από το RT.com. Μετά την πρωτοσέλιδη προβολή του θέματος από την εφημερίδα Documento σήμερα (Κυριακή), περιγράφουμε ακόμα μια φορά την ιστορία.

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου το ρώσικο σάιτ Russia Today (RT.com) έβγαλε την είδηση ότι οι «Anonymous» έκλεψαν έγγραφα από την βρετανική ΜΚΟ “Integrity Initiative”, κατηγορώντας την ότι είναι «μια οργάνωση που έχει αντικείμενο να απαντήσει στη ρωσική προπαγάνδα και άλλους τύπους υβριδικού πολέμου». Η οργάνωση αυτή φέρεται να έχει δημιουργήσει ένα «τεράστιο δίκτυο με συμπλέγματα» για δεκάδες χώρες της Ευρώπης, μεταξύ άλλων την Βρετανία, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία και Ελλάδα.

Οι ίδιοι οι Anonymous, όπως αναφέρει και το RT σε ανανέωση του άρθρου τους, διάψευσαν ότι είναι πίσω από την διαρροή και αναφέρουν οτι πρόκειται περί προπαγάνδας και παραπληροφόρησης.

Την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, δημοσιογράφος του Sputnik (που είναι ειδησεογραφικό πρακτορείο της ρωσικής κυβέρνησης, όπως είναι και το RT) επικοινώνησε μαζί μας επισημαίνοντας ότι ονόματα και email συνεργατών του inside story

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη