Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
minassian.jpg

Incels: Επικίνδυνοι “ακουσίως άγαμοι” άνδρες

«Οι άνδρες φοβούνται ότι οι γυναίκες θα γελάσουν μαζί τους. Οι γυναίκες φοβούνται ότι οι άνδρες θα τις σκοτώσουν», Μάργκαρετ Άτγουντ.

Στις 23 Απριλίου, στο Τορόντο, ο Άλεκ Μινασιάν έριξε το βαν που οδηγούσε πάνω σε πεζούς, σκοτώνοντας έντεκα και τραυματίζοντας άλλους δεκαπέντε. Λίγα λεπτά πριν, είχε αφήσει ένα μήνυμα στη σελίδα του στο facebook, που έγραφε: «Η επανάσταση των incels έχει ξεκινήσει! Θα ανατρέψουμε όλους τους Τσαντ και τις Στέισι! Ζήτω o υπέρτατος κύριος Έλιοτ Ρότζερ!».

Image
post2.jpg

Ο Έλιοτ Ρότζερ στον οποίον αναφερόταν, είναι ο δράστης της επίθεσης στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια το 2014, όταν σκότωσε έξι άτομα και τραυμάτισε δεκατέσσερα, προτού αυτοκτονήσει. Πριν την επίθεση είχε ανεβάσει στο YouTube ένα βίντεο όπου παραπονιόταν για τη μοναξιά του και την απόρριψη που είχε εισπράξει από τα κορίτσια που του άρεσαν, εξέφραζε το μίσος του προς αυτά αλλά και τους άνδρες που είχαν επιτυχία στις γυναίκες και ανήγγειλε την πρόθεσή του να σκοτώσει όσους περισσότερους μπορούσε:

«Αύριο είναι η ημέρα της τιμωρίας, η ημέρα που θα πάρω την εκδίκησή μου εναντίον της ανθρωπότητας, εναντίον όλων σας. Για τα τελευταία οκτώ χρόνια της ζωής μου, από τότε που μπήκα στην εφηβεία, αναγκάστηκα να υπομείνω μια ύπαρξη μοναξιάς, απόρριψης και ανεκπλήρωτων επιθυμιών, γιατί δεν άρεσα στα κορίτσια. Έδιναν τα αισθήματά τους, το σεξ και

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη