Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
5'
Κείμενο & Φωτογραφίες:
ceioulianouimg_20180703_151735.jpg

Η αδιαφορία του ΙΚΑ «έβαλε φωτιά» στο κτίριο της Ιουλιανού

Το κτίριο που έπιασε φωτιά στο κέντρο της Αθήνας είναι ιδιοκτησία του ασφαλιστικού ταμείου ΙΚΑ, του σημερινού ΕΦΚΑ. Ήταν από αυτά που τέθηκαν προς αξιοποίηση από τον οργανισμό και είχαν γίνει κάποιες εργασίες για την προστασία του. Όμως η ελλιπής φύλαξη έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα.

Σε έναν τοίχο κοντά στην Πατησίων, στην περιοχή του Μουσείου, υπάρχει γραμμένο με σπρέι ένα σύνθημα που με διάφορες παραλλαγές συναντάται όλο και συχνότερα στο κέντρο της Αθήνας. Δίνει το κάλεσμα: «Να μπούμε στα άδεια σπίτια». Το πρωί της περασμένης Τρίτης, στις 08:50, η πυροσβεστική υπηρεσία έλαβε μια κλήση για πυρκαγιά, από την ίδια περιοχή.

Image
ioulianou12.jpg
Ένα σύνθημα που εμφανίζεται όλο και συχνότερα στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Συνολικά 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα έφτασαν στο φλεγόμενο κτίριο, που βρισκόταν στον αριθμό 26 της οδού Ιουλιανού. Το νεοκλασικό που αντίκρισαν, μέσα από το οποίο έβγαιναν φλόγες, έδειχνε να είναι ένα από τα εκατοντάδες άδεια κτίρια της Αθήνας. Τα σπασμένα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες των ορόφων του, σε συνδυασμό με τις παραβιασμένες πόρτες και τους χαλασμένους σοβάδες, πρόδιδαν μια εικόνα εγκατάλειψης. Καθώς όμως οι πυροσβέστες αντιμετώπιζαν την φωτιά στο ισόγειο, φωνές ακούστηκαν από τους πάνω ορόφους, αποκαλύπτοντας τους ενοίκους.

Η πυροσβεστική απομάκρυνε συνολικά εφτά άτομα, που είχαν βρει καταφύγιο στο άδειο κτίριο. Που όπως μάθαμε – και είδαμε – είναι ένα από τα κοσμήματα της πρωτεύουσας.

Ένα πολύτιμο διατηρητέο

Οι εκτιμήσεις για την χρονολογία οικοδόμησης του επιβλητικού τετραωρόφου, που χτίστηκε με σχέδιο του αρχιτέκτονα

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη