Ηχητικό Παππά-Μιωνή: Πώς φτάσαμε ως εδώ;

Αν η τρέχουσα πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή ένα ηχητικό ντοκουμέντο σας φαίνεται μπλεγμένο κουβάρι, βάζουμε τα πράγματα σε μία σειρά και θυμίζουμε τα γεγονότα του παρελθόντος, που βρίσκονται στη ρίζα της σημερινής σύγκρουσης.
Χρόνος ανάγνωσης: 
9
'

Πως έγινε, εν μέσω θέρους, εκεί που τα πολιτικά κόμματα συζητούσαν τις προτάσεις τους για την υγειονομική και οικονομική κρίση, να αρχίσουν να αλληλοκατηγορούνται για «παρακρατικές μεθόδους»; Πώς από τον κορονοϊό και την εξάπλωσή του, περάσαμε στους «κοριούς» και τις μαγνητοφωνήσεις; Πώς από τα ζητήματα της αναδιάρθρωσης της οικονομίας βρεθήκαμε να συζητάμε για «παραδικαστικά κυκλώματα»;

Μέσα σε μερικά 24ωρα, η πολιτική συζήτηση και η ειδησεογραφία μετακινήθηκαν απότομα. Αιφνιδιαστικά, οι πολίτες και η κοινή γνώμη έχασαν από το «οπτικό πεδίο τους» τον Νίκο Χαρδαλιά, τους λοιμωξιολόγους και την επανέναρξη του τουρισμού. Βρέθηκαν μπροστά στον Νίκο Παππά, ένα ηχητικό που κατατέθηκε στην Προανακριτική Επιτροπής της Βουλής και μία εκρηκτική κόντρα, που εμπλέκει την Δικαιοσύνη, τις σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ και εμπεριέχει αναφορές σε «παραμάγαζα», «μίζες» και διαφθορά.

Αιτία ένα ηχητικό ντοκουμέντο –του οποίου η γνησιότητα θα ελεγχθεί από ειδικούς– που κατέγραψε έναν προ ετών διάλογο ανάμεσα στον πρώην υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και τον ελληνικής καταγωγής ισραηλινό πολίτη, επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.