Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
Κατηγορία:
Κείμενο:
ceimg_20200709_102500b.jpg
Στο κτίριο των εξωτερικών ιατρείων του Σωτηρία βρίσκεται το ιατρείο Covid-19.

Εξιτήριο από το «Σωτηρία»: Πώς είναι η ζωή μετά τον κορονοϊό;

Οι γιατροί της κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία παρακολουθούν μέσα από το ιατρείο Covid-19, που σχεδίασαν ήδη από την αρχή της πανδημίας, τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες που η νόσος μπορεί να έχει σε αυτούς που ασθένησαν και θεραπεύτηκαν.
Στο κτίριο των εξωτερικών ιατρείων του Σωτηρία βρίσκεται το ιατρείο Covid-19.

Το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», ήταν το βασικό νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό, της Α’ υγειονομικής περιφέρειας της χώρας. Βρέθηκε έτσι στην πρώτη γραμμή της μάχης, καθώς δέχτηκε πολλά από τα κρούσματα της νόσου, που απαιτούσαν εισαγωγή σε νοσοκομειακή δομή.

Χαρακτηριστικό του Σωτηρία είναι τα διάσπαρτα, απομακρυσμένα το ένα από το άλλο κτήρια, ανάμεσα σε πολυ πράσινο. Μπαίνοντας από την είσοδο της λεωφόρου Μεσογείων, αυτό που σε καθοδηγεί για να μην χαθείς στην μεγάλη έκταση είναι τρεις χρωματιστές λωρίδες στην άσφαλτο: μια κίτρινη, μια κόκκινη, μια μπλε. Στο τέλος της μπλε, βρίσκεται το κτήριο που φιλοξενεί τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία.

Image
iatreioimg_20200709_102420.jpg

Το ιατρείο Covid-19

Εκεί βρίσκεται το λεγόμενο «ιατρείο Covid-19». Μέχρι σήμερα ακούγαμε μόνο για τις κλινικές Covid-19, όμως ήδη από την αρχή της κρίσης η ομάδα της κλινικής στο Σωτηρία προέβλεψε τη δημιουργία ενός ιατρείου για την παρακολούθηση όσων αναρρώνουν από την ασθένεια. Τελικά, ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Μάιο και θα συνεχίσει, όπως όλα δείχνουν, για αρκετό καιρό ακόμα.

Το ιατρείο λειτουργεί με τη συνεργασία της Γ' Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του ΕΚΠΑ (υπό τη διεύθυνση του καθηγητή

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη