Η νύφη του τζιχαντιστή

Μια Γαλλίδα δημοσιογράφος άφησε την περιέργεια και ίσως τη φιλοδοξία της να την παρασύρουν στον κόσμο του ISIS. Το βιβλίο που έγραψε για την εμπειρία της ως “νύφη” ενός διάσημου τζιχαντιστή έγινε μπεστ-σέλερ, όμως την έκανε και στόχο ενός παγκόσμιου στρατού δολοφόνων.
Χρόνος ανάγνωσης: 
9
'

Η συνέντευξη με την Άννα Ερέλ πήρε εβδομάδες για να κλειστεί. Το Άννα Ερέλ δεν είναι το πραγματικό της όνομα, αλλά ψευδώνυμο. Η Άννα κρύβεται. Φοβάται. Πρώτα ήθελε να την συναντήσω στο Παρίσι, μετά άλλαξε γνώμη. Το skype μετατράπηκε σε τηλεφώνημα, έπειτα ήθελε να αλλοιώσει τη φωνή της με ένα ειδικό μηχάνημα, στο τέλος πρότεινε να μιλήσω πρώτα με μια φίλη της για να βεβαιωθεί ότι είμαι αυτή που λέω. Τελικά το ραντεβού κλείστηκε, κι η συνέντευξη έγινε με ένα τηλεφώνημα σ’ ένα διαμέρισμα του Παρισιού, εκεί όπου γεννήθηκε η 20χρονη Μελοντί, η νεαρή γυναίκα που «δημιούργησε» η 33χρονη Ερέλ με ένα ψεύτικο προφίλ στο facebook.

Έρωτας στα χρόνια της τζιχάντ

Η Μελοντί αποπλάνησε στο facebook έναν καταζητούμενο τζιχαντιστή που ζούσε κι ενεργούσε στη Συρία, τον Αμπού Μπιλέλ. Αφού τον έπεισε για την γνησιότητα της ταυτότητάς της και την πρόθεσή της να καταταγεί στην τζιχάντ, εκείνος της έκανε πρόταση γάμου. Δεν ήταν μια συνηθισμένη ερωτική ιστορία. Η υποψήφια νύφη είχε τραβήξει την προσοχή ενός από τους πιο επικίνδυνους τρομοκράτες στον κόσμο.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.