Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
cover-jihad.jpg

Η νύφη του τζιχαντιστή

Μια Γαλλίδα δημοσιογράφος άφησε την περιέργεια και ίσως τη φιλοδοξία της να την παρασύρουν στον κόσμο του ISIS. Το βιβλίο που έγραψε για την εμπειρία της ως “νύφη” ενός διάσημου τζιχαντιστή έγινε μπεστ-σέλερ, όμως την έκανε και στόχο ενός παγκόσμιου στρατού δολοφόνων.

Η συνέντευξη με την Άννα Ερέλ πήρε εβδομάδες για να κλειστεί. Το Άννα Ερέλ δεν είναι το πραγματικό της όνομα, αλλά ψευδώνυμο. Η Άννα κρύβεται. Φοβάται. Πρώτα ήθελε να την συναντήσω στο Παρίσι, μετά άλλαξε γνώμη. Το skype μετατράπηκε σε τηλεφώνημα, έπειτα ήθελε να αλλοιώσει τη φωνή της με ένα ειδικό μηχάνημα, στο τέλος πρότεινε να μιλήσω πρώτα με μια φίλη της για να βεβαιωθεί ότι είμαι αυτή που λέω. Τελικά το ραντεβού κλείστηκε, κι η συνέντευξη έγινε με ένα τηλεφώνημα σ’ ένα διαμέρισμα του Παρισιού, εκεί όπου γεννήθηκε η 20χρονη Μελοντί, η νεαρή γυναίκα που «δημιούργησε» η 33χρονη Ερέλ με ένα ψεύτικο προφίλ στο facebook.

Έρωτας στα χρόνια της τζιχάντ

Η Μελοντί αποπλάνησε στο facebook έναν καταζητούμενο τζιχαντιστή που ζούσε κι ενεργούσε στη Συρία, τον Αμπού Μπιλέλ. Αφού τον έπεισε για την γνησιότητα της ταυτότητάς της και την πρόθεσή της να καταταγεί στην τζιχάντ, εκείνος της έκανε πρόταση γάμου. Δεν ήταν μια συνηθισμένη ερωτική ιστορία. Η υποψήφια νύφη είχε τραβήξει την προσοχή ενός από τους πιο επικίνδυνους τρομοκράτες στον κόσμο.

Image
abu_bilel.jpg
O Abu Bilel έστειλε στη Melodie φωτογραφίες του με ένα M4 στον ώμο.

Το 2015 η Άννα δημιούργησε το προφίλ της Μελοντί στο facebook για να παρακολουθήσει την ισλαμική προπαγάνδα, στο πλαίσιο μιας έρευνας για το

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη