Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
13'
Κατηγορία:
Κείμενο:
cejavad7.jpg
Ο Τζαβάντ Χατίμπι.

Η δημοσιογραφία μπορεί να σου κοστίσει τη ζωή στο Αφγανιστάν

Ένας νεαρός αφγανός δημοσιογράφος, που παραμένει εγκλωβισμένος στη χώρα του μαζί με την οικογένειά του και διατρέχει μεγάλο κίνδυνο και δύο αφγανές δημοσιογράφοι που βρέθηκαν με ασφάλεια στην Ελλάδα μιλούν στο inside story.
Ο Τζαβάντ Χατίμπι.

«Βρίσκομαι σε κίνδυνο και ζητώ από τη χώρα σας να προστατεύσει εμένα και την οικογένειά μου. Ο λόγος που κινδυνεύω είναι επειδή είμαι ενεργή γυναίκα και δημοσιογράφος. [...] Το μόνο που θέλω είναι να φύγω από αυτή τη χώρα με την οικογένειά μου για να σωθούμε και να ξεκινήσουμε μία νέα ζωή στη χώρα σας που δεν έχει πόλεμο», έγραφε ανήσυχη λίγο μετά την πτώση της κυβέρνησης της Καμπούλ στα χέρια των Ταλιμπάν η αφγανή συνάδελφος Μασουμέ Χαλαμί, απευθυνόμενη σε μία γνωστή της βρετανίδα δημοσιογράφο. Η απρόσμενα γρήγορη αλλαγή φρουράς μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, βρήκε τη Μασουμέ στο Ιράν τη στιγμή που οι γονείς και τα τρία παιδιά της ήταν πίσω στο Αφγανιστάν, όπου και γύρισε για να τους σώσει.

Παρόμοιες δραματικές εκκλήσεις για βοήθεια απηύθυνε και η δημοσιογράφος Σάρα Τουργκάν, μητέρα ενός 4χρονου κοριτσιού και σύζυγος ενός πολιτικού μηχανικού. «Όπως γνωρίζετε αυτή τη στιγμή η χώρα βρίσκεται υπό τον απόλυτο έλεγχο ενός καθεστώτος τρομοκρατών που αναζητούν δημοσιογράφους, ειδικά γυναίκες δημοσιογράφους που έχουν αποκαλύψει την απανθρωπιά και τα εγκλήματά τους μέσω των ρεπορτάζ τους. Οι Ταλιμπάν ήδη τους ψάχνουν από σπίτι σε σπίτι. Απειλείται η ζωή μου

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη