Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
Κείμενο:
leemiller.jpeg
Η Λι Μίλερ στη μπανιέρα του Χίτλερ, την ημέρα της αυτοκτονίας του.

Η ασυνήθιστη ζωή της Λι Μίλερ

Φωτογράφος, πολεμική ανταποκρίτρια στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μούσα των σουρεαλιστών και πολυφωτογραφημένο μοντέλο, η Λι Μίλερ κράτησε καλά κρυμμένα τα μυστικά της. Μια νέα ταινία έρχεται να ρίξει φως στις πολλές ζωές της.
Η Λι Μίλερ στη μπανιέρα του Χίτλερ, την ημέρα της αυτοκτονίας του.

Όταν πέθανε το 1977, σε ηλικία 70 ετών, κανείς δεν μιλούσε πια γι' αυτήν. Ο ίδιος της ο γιος δεν είχε ιδέα για όσα είχε ζήσει ή για το πλούσιο έργο που άφηνε πίσω της. Έτσι το είχε θελήσει η ίδια. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι παράδοξο – ήταν, άλλωστε, μια από τις πιο πολυφωτογραφημένες γυναίκες της εποχής της, η οποία πειραματιζόταν διαρκώς με την εικόνα της κι έμοιαζε να νιώθει απολύτως άνετα με το γυμνό σώμα της εκτεθειμένο στον φακό. Στην πραγματικότητα, όμως, ήταν μια γυναίκα ερμητικά κλειστή, ως το τέλος.

«Όταν ήμουν μικρός έβλεπα ότι είχε ευχέρεια με τις φωτογραφικές μηχανές, αλλά ως εκεί. Δεν είχα ιδέα για όσα είχε κάνει στη διάρκεια του πολέμου», έχει πει ο Άντονι Πένροουζ σε συνέντευξή του. Χρόνια ολόκληρα μετά τον θάνατο της, θα ανακαλύψει τυχαία στη σοφίτα πάνω από 60.000 αρνητικά και τυπωμένες φωτογραφίες. Και τότε θα αρχίσει να γνωρίζει τη μητέρα του. Το 1985 θα εκδώσει τη βιογραφία της με τον τίτλο Οι ζωές της Λι Μίλερ. (επανεκδόθηκε φέτος). Μέσα στη χρονιά θα βγει στους κινηματογράφους η ταινία που βασίζεται στο βιβλίο του, με την Κέιτ Γουίνσλετ στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Image
poster.jpg

Μοντέλο, ερωμένη και συνεργάτης του Μαν Ρέι, μούσα των σουρεαλιστών, φωτογράφος, πολεμική

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη