Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
2'
Κείμενο:
untitled-1.jpg

Χρόνια πολλά, Nτόναλντ!

Στις 9 Ιουνίου του 1934 o Γουόλτ Ντίσνεϊ παρουσίασε το ταινιάκι «The Wise Little Hen». Σε αυτήν, έναν μικρό ρόλο κρατούσε ένα αδέξιο παπί ντυμένο ναυτάκι, το οποίο σύντομα θα κατακτούσε τον κόσμο.

O Nτόναλντ θα έχανε για πρώτη φορά την ψυχραιμία του λίγο αργότερα, τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς, στο ταινιάκι του Μίκι «Orphan’s Benefit». Εκεί, διάφοροι χαρακτήρες συμμετέχουν σε μια παράσταση για να ψυχαγωγήσουν ορφανά. Όταν ο Ντόναλντ επιχειρεί να απαγγείλει το Little Boy Blue, τα ορφανά του κάνουν καζούρα. Ο Ντόνταλντ τα παίρνει κρανίο και παθαίνει στην σκηνή την πρώτη στην ιστορία από τις θρυλικές του κρίσεις νεύρων. Θα ακολουθήσουν πολλές.

Αυτό ήταν. Η ανθρωπότητα ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα αυτόν τον τζώρα τύπο χωρίς παντελόνι που μετά βίας καταλάβαινες τι έλεγε. Η χαρακτηριστική αυτή ομιλία οφειλόταν στο ταλέντο του Clarence Ducky Nash, ο οποίος θα ανέβαινε τα σκαλιά της επιτυχίας χέρι-χέρι με τον κοντό ναύτη για τα επόμενα 50 χρόνια. Το 1985 το μέγιστο αυτό έργο ανέλαβε ο Tony Anselmo, ο οποίος παραμένει έως σήμερα η επίσημη φωνή του Ντόναλντ.

Στο σύμπαν των Ντακ ζουν τα εφευρετικά πανέξυπνα ανιψάκια, υπάρχει ο πιονέρος εξερευνητής θείος Σκρουτζ (ο οποίος αδυνατεί να απoχωριστεί τα απιθανικομμύριά του επειδή κάθε δεκάρα του θυμίζει την περιπέτεια που πέρασε για να την αποκτήσει) του τεράστιου κομίστα Καρλ Μπαρκς, υπάρχει η καλή γιαγιά Κουτ, όμως για κάποιο λόγο, οι

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη