Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
5'
Κείμενο:
cover-cecil.jpg

Το ξενοδοχείο που ενέπνευσε το American Horror Story

Το Cecil στο Λος Άντζελες είναι η κυριολεκτική εκδοχή του Hotel California. Κάποιοι μπορεί να έκαναν τσεκ άουτ, αλλά δεν έφυγαν ποτέ.

Το 1920, το κέντρο του Λος Άντζελες γνώριζε μεγάλη ανάπτυξη και το Cecil, που άρχισε να χτίζεται το 1924, ακολουθούσε το κύμα κατασκευής πολυτελών ξενοδοχείων στην περιοχή. Ο ξενοδόχος Γουίλιαμ Μπανκς Χάνερ επένδυσε γενναιόδωρα (περί το 1 εκατ. δολάρια) και το 1927 που άνοιξε τις πόρτες του, το Cecil των 600 δωματίων, με πολυτελές μαρμάρινο λόμπι, Αρτ Ντεκό αρχιτεκτονική, βιτρώ παράθυρα, αλαβάστρινα αγάλματα και φοίνικες μέσα σε τεράστιες γλάστρες έγινε γρήγορα προορισμός για τουρίστες και επιχειρηματίες.

Image
cecil-hotel-4.jpg
[Oviatt Library]

Αναπάντεχα, λίγο αργότερα η Αμερική βυθίστηκε σε μεγάλη οικονομική ύφεση και μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’30, η περιοχή που βρισκόταν το ξενοδοχείο έγινε μια από τις πλέον υποβαθμισμένες της πόλης, άλλη μια Skid Row με περίπου 10.000 άστεγους, μεγάλο αριθμό ανέργων και τοξικομανών να παλεύουν για την επιβίωση ή τη δόση τους. Το Cecil, όπως και άλλα κάποτε πολυτελή ξενοδοχεία, μετατράπηκε σε μια κυψέλη από φθηνές ημιμόνιμες κατοικίες που προσέλκυαν τυχοδιώκτες, εμπόρους ναρκωτικών, πόρνες, κορίτσια που το είχαν σκάσει από το σπίτι τους και πάσης φύσεως περιθωριακούς. Το 1947, η αστυνομίας της πόλης πίστευε ότι «50% των εγκλημάτων του Λος Άντζελες έχει τις ρίζες του στη Skid

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη