Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
ceharperlee.jpg
Η Χάρπερ Λι, που είχε πάθος με τις αστυνομικές ιστορίες, σε τοπικό δικαστήριο στην πόλη όπου γεννήθηκε.

Η χαμένη ιστορία της Χάρπερ Λι

Η συγγραφέας του «Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια» ερεύνησε επί χρόνια ένα αληθινό έγκλημα, για ένα βιβλίο που τελικά δεν έγραψε εκείνη.
Η Χάρπερ Λι, που είχε πάθος με τις αστυνομικές ιστορίες, σε τοπικό δικαστήριο στην πόλη όπου γεννήθηκε.

Το 2016, έναν χρόνο πριν από τον θάνατό της σε ηλικία 89 ετών, ο δικηγόρος της Χάρπερ Λι ανακοίνωσε πως επρόκειτο να κυκλοφορήσει ένα ανέκδοτο βιβλίο της. Ήταν το «Βάλε έναν φύλακα», ένα παλιό μυθιστόρημα που η Λι είχε εγκαταλείψει όταν το απέρριψαν πολλοί εκδοτικοί οίκοι. Οι πωλήσεις ήταν εντυπωσιακές, όμως τελικά επιβεβαιώθηκε και επίσημα ότι δεν ήταν παρά ένα προσχέδιο του «Κοτσυφιού» («To Kill a Mockingbird») και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως ίσως θα ήταν καλύτερα να μην είχε φτάσει ποτέ στα βιβλιοπωλεία. Είχαν περάσει 56 χρόνια από έκδοση του αριστουργήματος της Λι, που πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα, βραβεύτηκε με Πούλιτζερ, χάρισε στον Γκρέγκορι Πεκ ένα Όσκαρ στην κινηματογραφική του μεταφορά και διδάσκεται στα σχολεία και τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Μετά από αυτό, η Λι «εξαφανίστηκε» και δεν ολοκλήρωσε ποτέ άλλο βιβλίο, δημιουργώντας ένα από τα μεγάλα μυστήρια της αμερικανικής λογοτεχνικής ιστορίας. Τα τέλη της δεκαετίας του 70 τη βρήκαν να ζει στο Μανχάταν, στο κέντρο του κόσμου για κάποιους, αλλά σχεδόν απομονωμένη. Το βιβλίο της την είχε κάνει εξαιρετικά πλούσια, όμως η Λι προτιμούσε να ζει λιτά. Μισούσε τη δημοσιότητα και τον Τύπο και δυσκολευόταν να

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη