Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κατηγορία:
Κείμενο:
velencoso.jpg
To σούπερ μόντελ Andres Velencoso Segura φωτογραφημένος από τον Richard Burbridge για το περιοδικό Fantastic Man.

Βάψου σαν άντρας: Από το aftershave στο “guyliner”

Tο ανδρικό νεσεσέρ του κοντινού μέλλοντος θα περιλαμβάνει και προϊόντα ντεμακιγιάζ.
To σούπερ μόντελ Andres Velencoso Segura φωτογραφημένος από τον Richard Burbridge για το περιοδικό Fantastic Man.

Πριν από κάποια χρόνια, ακόμα και η χρήση ενυδατικής κρέμας ήταν κάτι που λογιζόταν γυναικείο, αποκλειστικά περιορισμένο στο θηλυκό σύμπαν και οπωσδήποτε ένας άνδρας που τη χρησιμοποιούσε χρεωνόταν μια ύποπτη ματαιοδοξία που στερεοτυπικά δεν ταιριάζει ιδιαίτερα με την τεστοστερόνη. Τι κι αν η ξηρότητα της επιδερμίδας δεν κάνει διακρίσεις φύλου; Ένας καθαρόαιμος αρσενικός ήταν προτιμότερο να νιώθει το πρόσωπό του σαν τη μούμια του Τουταγχαμόν, παρά να προσχωρήσει στο κόσμο των προϊόντων ομορφιάς που ως ιδέα ήταν αυστηρά γυναικεία υπόθεση.

Έκτοτε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και οι ανδρικές σειρές περιποίησης είναι γεγονός, με προϊόντα αποκλειστικά σχεδιασμένα για αρσενικές επιδερμίδες και λιτές, δυναμικές συσκευασίες που δεν προκαλούν αμηχανία σε όσους ακόμα θεωρούν ότι η σύλληψη «φρου φρου και αρώματα» σαμποτάρει την αρρενωπότητά τους.

Image
tush.jpg
Το μοντέλο Johnny Harrington φωτογραφημένος από τον Armin Morbach για το γερμανικό περιοδικό Tush.

Το περασμένο φθινόπωρο, η εταιρεία καλλυντικών MMUK MΑN που εξειδικεύεται στα προϊόντα ανδρικού μακιγιάζ, ανακοίνωσε πως πρόκειται να ανοίξει και φυσικά καταστήματα, μετά την επιτυχία που είχε η online παρουσία της, κυρίως μέσα από τη συνεργασία της με το πανίσχυρο ASOS που την έβαλε στο mainstream διαδικτυακό εμπόριο ιδιαίτερα αποτελεσματικά

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη