Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
Κατηγορία:
Κείμενο:
cedrag.jpg
Οι House of Daglara, οι Ελληνίδες drag καλλιτέχνιδες που κέρδισαν φέτος στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Superball.

«Δεν έχει όρια το drag, μπορείς να είσαι όσο extra θέλεις»

To drag show είναι μια διαδικασία που απαιτεί σκληρή δουλειά, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά. Προσφέρει όμως στις performers μία οδό έκφρασης και ανακάλυψης, τόσο της δικής τους πολυπλοκότητας όσο και των θεατών τους.
Οι House of Daglara, οι Ελληνίδες drag καλλιτέχνιδες που κέρδισαν φέτος στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Superball.

Στην Ελλάδα σήμερα, τα ονόματα των drag queens είναι πολλά και η ποικιλία στις παραστάσεις μεγάλη. Όλα ξεκίνησαν το 1994, όταν μία τρανς γυναίκα, η Μαριλού, αφού έζησε για 27 χρόνια στο Βερολίνο, επέστρεψε και ίδρυσε τις «Κούκλες». Σε αυτό το μαγαζί, που σήμερα μετρά 24 χρόνια ζωής και βρίσκεται στο Κουκάκι, η Εύα Κουμαριανού, η Τάνια Κέλλη κι άλλα κορίτσια ζωντανεύουν την Αλίκη Βουγιουκλάκη, την Raffaela Karra κι άλλους θρυλικούς καλλιτέχνες μέσα από χορευτικά νούμερα και μιμήσεις, μεταφέροντας μας στο τραγούδι και τον κινηματογράφο παλαιότερων δεκαετιών. Οι Κούκλες αποτελούν ένα σημείο όχι μόνο διασκέδασης, αλλά και έμπνευσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας, καθώς έχουν αποτελέσει το έναυσμα για πολλές από τις τωρινές queens, ώστε να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο είδος παράστασης.

Γιατί drag;

Εκτός από αυτές που επηρεάστηκαν από τις «Κούκλες», oι drag queens που γνωρίζουμε σήμερα γεννήθηκαν με πολλούς τρόπους και διαφορετικές αφορμές. Για την Socrates, το RuPauls Drag Race, ένα reality show όπου διαγωνίζονται drag queens, ήταν μια επιρροή. «Το Race προσέγγισε μετά από χρόνια το drag με έναν αρκετά mainstream και εύπεπτο τρόπο, το επανεισήγαγε στο κοινό και το καθιέρωσε», λέει.

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη