Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
12'
Κείμενο:
User link
Profile picture for user yopapadimitriou
Γιάννης - Ορέστης Παπαδημητρίου
techno4.jpg

Έργα και ημέρες της ελληνικής techno σκηνής

Από τα free parties σε άδεια κτίρια μέχρι τα εξειδικευμένα μικρά κλαμπ και τα νεοσύστατα labels, η techno αποτελεί τον αναδυόμενο ήχο σε μία μεταλλασσόμενη Αθήνα.

Ο Αντρέα δεν ήξερε ότι «υπάρχει τέτοια σκηνή στην Ελλάδα». Έχει μόλις γυρίσει μαυρισμένος από μια κρουαζιέρα στα ανοιχτά της Ζακύνθου, όπου στα πλαίσια του The Friendly Co. έξι DJs ντύνουν μουσικά μια techno διαδρομή που ξεκινάει από το πλωτό stage του κρουαζιερόπλοιου Μένια Μαρία και καταλήγει τις βραδινές ώρες σε κλαμπ της δημοφιλούς Ιονίας νήσου.

Image
37226815.jpg
[The Friendly Co./facebook]

Ο Αντρέα έρχεται από το Σίντνεϊ και είναι νεαρής ηλικίας –τόσο νεαρής που έχει επισκεφτεί τη Ζάκυνθο με τους γονείς του, αρκετά νέοι και οι ίδιοι ώστε να είναι παιδιά κάποιας εποχής της ηλεκτρονικής μουσικής, σίγουρα όχι ξένοι ως προς την ευρύτερη κουλτούρα της. Τώρα βρίσκεται στον δεύτερο όροφο μίας πολυκατοικίας του Ψυρρή· στο αριστερό του χέρι ισορροπεί με τη χαρακτηριστική ευκολία του digger δεκαπέντε περίπου βινύλια από όλο το φάσμα του techno ήχου και στο δεξί διπλωμένη μια μπλούζα με τον λογότυπο του label Lower Parts, την ύπαρξη του οποίου αγνοούσε μέχρι σήμερα. Όπως αγνοεί και ότι η έδρα του βρίσκεται μόλις μια πόρτα δίπλα ή ότι ο χώρος στον οποίο οδηγεί η τζαμόπορτα στο βάθος του δισκάδικου είναι τα ενδότερα του Cannibal Radio που τα τελευταία χρόνια έχει αναχθεί σε σημείο αναφοράς για τους Αθηναίους που πληθαίνουν μία

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη