Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Guest Editor:
cover-google.jpg

Υπάρχει ζωή έξω από το Google Search;

Η Google καταγράφει ακούραστα κάθε μας κίνηση και μια εναλλακτική μηχανή αναζήτησης ίσως μας δώσει την ιδιωτικότητά μας πίσω.

Φαντάσου κάποιον που ξέρει πώς σε λένε, την ηλικία σου, τι σου αρέσει και τι όχι. Που πάει όπου πας και σε ακολουθεί παντού. Που δεν ξεχνάει τίποτα και που καταγράφει τα πάντα. Φαντάσου τα για μισό λεπτό. Αν αυτός ο κάποιος δεν είναι ο σκύλος σου, τότε μάλλον υπάρχει πρόβλημα.

Αν τώρα αυτός (όχι ο σκύλος ο άνθρωπος), πουλούσε όλα όσα είσαι και κάνεις σε άλλους ώστε να βγάλει χρήματα και να αποκτήσει περισσότερη δύναμη, τότε για πόσο θα το άντεχες; Γιατί αυτό ακριβώς κάνει το Google Search. Αυτό και άλλα πολλά.

Στο μυαλό της Google

Μιλώντας για δύναμη, είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη του Google. Βοηθάει αν πρώτα αντιληφθούμε πόσο δαιμόνια ικανό είναι και πόσα πλοκάμια έχει τυλίξει γύρω μας.

Η καρδιά του Google ήταν, είναι και θα είναι το Search. Από εκεί ξεκινάνε όλα. Εκεί καταγράφεται το ιστορικό των επισκέψεων μας στο Διαδίκτυο και από εκεί ξεκινάει το Google να μας παρακολουθεί. Πολύ σύντομα δημιουργεί ένα προφίλ για τον καθένα μας με βάση τα ενδιαφέροντά του, δηλαδή τις αναζητήσεις του.

Πώς όμως λειτουργεί το Google Search; Στην πραγματικότητα δεν το ξέρει κανείς από εμάς αυτό.

Το Google Search εμφανίζει τα αποτελέσματα των αναζητήσεων με βάση το keyword που

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη