Υπάρχει ζωή έξω από το Google Search;

Η Google καταγράφει ακούραστα κάθε μας κίνηση και μια εναλλακτική μηχανή αναζήτησης ίσως μας δώσει την ιδιωτικότητά μας πίσω.
Χρόνος ανάγνωσης: 
8
'

Φαντάσου κάποιον που ξέρει πώς σε λένε, την ηλικία σου, τι σου αρέσει και τι όχι. Που πάει όπου πας και σε ακολουθεί παντού. Που δεν ξεχνάει τίποτα και που καταγράφει τα πάντα. Φαντάσου τα για μισό λεπτό. Αν αυτός ο κάποιος δεν είναι ο σκύλος σου, τότε μάλλον υπάρχει πρόβλημα.

Αν τώρα αυτός (όχι ο σκύλος ο άνθρωπος), πουλούσε όλα όσα είσαι και κάνεις σε άλλους ώστε να βγάλει χρήματα και να αποκτήσει περισσότερη δύναμη, τότε για πόσο θα το άντεχες; Γιατί αυτό ακριβώς κάνει το Google Search. Αυτό και άλλα πολλά.

Στο μυαλό της Google

Μιλώντας για δύναμη, είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη του Google. Βοηθάει αν πρώτα αντιληφθούμε πόσο δαιμόνια ικανό είναι και πόσα πλοκάμια έχει τυλίξει γύρω μας.

Η καρδιά του Google ήταν, είναι και θα είναι το Search. Από εκεί ξεκινάνε όλα. Εκεί καταγράφεται το ιστορικό των επισκέψεων μας στο Διαδίκτυο και από εκεί ξεκινάει το Google να μας παρακολουθεί. Πολύ σύντομα δημιουργεί ένα προφίλ για τον καθένα μας με βάση τα ενδιαφέροντά του, δηλαδή τις αναζητήσεις του.

Πώς όμως λειτουργεί το Google Search; Στην πραγματικότητα δεν το ξέρει κανείς από εμάς αυτό.

Το Google Search εμφανίζει τα αποτελέσματα των αναζητήσεων με βάση το keyword που χρησιμοποιήσαμε και τα τροποποιεί ελαφρά (ή λιγότερο ελαφρά) ανάλογα με την περιοχή στην οποία βρισκόμαστε. Η κατάταξη ενός site για μία συγκεκριμένη αναζήτηση επιδέχεται βελτιστοποίησης βάσει των οδηγιών του Google, αυτό είναι το Search engine optimization (SEO). Ωστόσο, όπως και για όλες τις μηχανές αναζήτησης, έτσι και για το Google Search δεν έχουμε καμία εικόνα των εσωτερικών αλγόριθμων του.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.