Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κείμενο:
cechineseproperty.jpg

Οι μαύρες προμήθειες της χρυσής βίζας

Μία πραγματική ιστορία διαπραγμάτευσης για την αγοραπωλησία διαμερίσματος στο Κολωνάκι με αμοιβές κάτω από το τραπέζι από διαμεσολαβούντες για λογαριασμό κινέζου επενδυτή.

Αυτό με τους Κινέζους το ξέρετε; Η αλήθεια είναι ότι πριν λίγα χρόνια θα έμοιαζε ανέκδοτο η πιθανότητα εν μέσω οικονομικής κρίσης, η ελληνική αγορά ακινήτων να αποκτούσε φτερά χάρη σε κινέζους (και όχι μόνο) επενδυτές. Ωστόσο, το θαύμα της χρυσής βίζας έγινε. Και ακίνητα τα οποία επί χρόνια είχαν παραμείνει στα αζήτητα, μοσχοπουλιούνται χάρη αρχικά στον νόμο 4146/2013 και εν συνεχεία στον νόμο 4251/2014.

Συγκεκριμένα, η νομοθεσία προβλέπει ότι με αντάλλαγμα αγορές ακινήτων που καλύπτουν το όριο των 250.000 ευρώ παρέχεται στον αγοραστή το διαβατήριο για τη Δύση, δηλαδή μια πενταετή και αυτομάτως ανανεώσιμη βίζα με απεριόριστη ελευθερία κινήσεων στα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ζώνης Σένγκεν. Επιπλέον οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές κατοχυρώνουν το δικαίωμα για μόνιμη άδεια παραμονής, αλλά και ιθαγένεια (η αίτηση για ιθαγένεια μπορεί να κατατεθεί έπειτα από επτά χρόνια διατήρησης της άδειας παραμονής).

Προσφάτως (7 Μαρτίου 2019), η ελληνική κυβέρνηση και συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης κατέθεσε στη Βουλή σχέδιο νόμου, όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται στο άρθρο 42 η τροποποίηση του νόμου 4251/2014 με τη διεύρυνση των κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων, που οι αλλοδαποί επενδυτές

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη