Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
11'
Κείμενο:
cover-pokemon.jpg
[WILLIAM WEST / AFP]

Go, Pokémon Go!

Eίναι το παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας που σαρώνει τον πλανήτη ένα ευκαιριακό trend, μαζική παράκρουση ή μια προηγμένη τεχνολογική πρόκληση; Ίσως όλα αυτά μαζί, ίσως και τίποτα.
[WILLIAM WEST / AFP]

Αν δεν περάσατε την τελευταία εβδομάδα σε κάποιο ερημικό νησί χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ, σήμα κινητής τηλεφωνίας και αποφεύγοντας τα πολλά πολλά με άλλους ανθρώπους, πιθανότατα κάτι θα πήρε το αυτί σας σχετικά με το Pokémon Go. Το παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας που απασχολεί χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο. Όταν λέμε απασχολεί, το εννοούμε κυριολεκτικά. Δύο ημέρες μετά το λανσάρισμά του είχε ξεπεράσει το Twitter σε χρόνο χρήσης, ενώ την τρίτη ημέρα άφησε πίσω και το Facebook. Κατά μέσο όρο όσοι κατέβασαν την εφαρμογή στο κινητό τους, ξοδεύουν 33 λεπτά για να κυνηγήσουν Pokémon, ενώ όσοι το χρησιμοποιούν καθημερινά ξεπερνούν τη μία ώρα –σύντομα αναμένεται να ξεπεράσουν τις αντίστοιχες επιδόσεις των παικτών των Candy Crush Saga και Games of War.

Image
server.jpg

Πριν κλείσει μια εβδομάδα στα app stores της Google και της Apple, το Pokémon Go είχε ξεπεράσει τους 65 εκατομμύρια χρήστες, αριθμός που θεωρείται ξεπερασμένος κάθε λεπτό που περνάει. Το λανσάρισμά του παιχνιδιού έγινε αρχικά στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία προκαλώντας ένα κύμα φρενίτιδας, τόσο πρωτοφανές και απροσδόκητο που οι servers της εταιρείας δεν άντεξαν.

Αυτός ήταν και ένας από τους βασικότερους λόγους που το

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη