Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
5'
Κατηγορία:
Κείμενο:
pcr.jpg

Για την τιμή των PCR

Η κυβέρνηση χθες προχώρησε σε δύο ρυθμίσεις: καθόρισε ανώτατη τιμή για τα μοριακά τεστ στα 47 ευρώ και ανακοίνωσε πως αρκεί για τους εμβολιασμένους νοσούντες το θετικό ράπιντ τεστ. Το πρόβλημα όμως, που είναι ότι τις τελευταίες 20 μέρες έχουν γίνει τόσα PCR όσα ολόκληρο τον περασμένο χρόνο, δεν λύνεται μόνο με αυτά τα μέτρα.

Η διατίμηση στα 47 ευρώ που ανακοίνωσε εχθές η κυβέρνηση για τα PCR, από 60 ευρώ που ήταν μέχρι τότε, δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα «δυναμικότητας» (capacity) που αντιμετωπίζει η χώρα μας σε σχέση με τα μοριακά τεστ, που απλά δεν επαρκούν, και ούτε θα κάνει καλύτερη την επιδημιολογική επιτήρηση – θα την κάνει μάλλον χειρότερη.

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα σε όλους τους αναγνώστες.

#Christmas21: Κάνε δική σου την ετήσια συνδρομή του inside story και κέρδισε 20€! Γίνε σήμερα συνδρομητής EΔΩ.

Η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες τα εργαστήρια βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Πώς όμως έγινε (ξανά) το μοριακό τεστ είδος πρώτης ανάγκης; Και γιατί αναγκάσθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα να βγει σε πρωινή εκπομπή και να παρέμβει λέγοντας ότι αρκεί το ράπιντ τεστ προκειμένου να εκδοθεί πιστοποιητικό νόσησης εμβολιασμένων, ενώ μέχρι εχθές έπρεπε να καταφεύγει κανείς στην πιο ακριβή μοριακή εξέταση;

Πάμε πίσω στον χρόνο.

Στις 30 Απριλίου 2020 είχαν ελεγχθεί –σε 40 μέρες πανδημίας– 75.170 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 3.658 (4,9%)

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη