Οι γερμανικές απαιτήσεις από την Ελλάδα και αντίστροφα

Η κ. Μέρκελ έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όσο για τις ελληνικές ανάγκες, θα φανεί πόσες από αυτές μπορεί να ικανοποιήσει, καθώς τα πολιτικά της περιθώρια όλο και στενεύουν. Παρόλα αυτά, η ελληνική πλευρά έχει έναν άσο στο μανίκι, τον οποίον είναι άγνωστο αν θα χρησιμοποιήσει.
Χρόνος ανάγνωσης: 
7
'
Η τελευταία φορά που ο Κ. Μητσοτάκης συνάντησε την Α. Μέρκελ ως αρχηγός της αντιπολίτευσης, στη σύνοδο του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες, 20 Ιουνίου 2019. [Δημήτρης Παπαμήτσος/Eurokinissi]

To γερμανικό υπουργείο των Οικονομικών θα επιθυμούσε να μην τεθεί στη διάρκεια της σημερινής επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το αίτημα της ελληνικής πλευράς για έναρξη διαπραγματεύσεων για την επιστροφή μέρους ή όλου του λεγόμενου κατοχικού δανείου της Ελλάδας προς τη ναζιστική Γερμανία. Σύμφωνα με πληροφορίες του inside story, η ηγεσία του γερμανικού υπουργείου των Οικονομικών (υπουργός είναι ο σοσιαλδημοκράτης Όλαφ Σολτς) ανησυχούσε ότι η ελληνική πλευρά θα μπορούσε να εκμεταλλευθεί μια έκθεση της επιστημονικής υπηρεσίας του γερμανικού κοινοβουλίου (Μπούντεσταγκ), που αν και πέρασε απαρατήρητη από την προεκλογική Ελλάδα, υιοθετεί το ελληνικό επιχείρημα ότι η συμφωνία 2+4 για τη γερμανική επανένωση του 1990 δεν δεσμεύει την Ελλάδα να μην θέσει θέμα επανορθώσεων για το κατοχικό δάνειο εφόσον η Ελλάδα δεν «έχει ρητά απορρίψει (σ.σ.: όπως η Πολωνία) την έγερση του σχετικού ζητήματος».

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.