Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Guest Editor:
User link
Profile picture for user bougas
Κωνσταντίνος Μπούγας
Friends

Τα «Φιλαράκια» 25 χρόνια μετά

Τον Οκτώβριο του 2018 κυκλοφόρησε ένα βιβλίο αφιερωμένο στη σειρά με την οποία μεγάλωσαν πάρα πολλοί. Το «I’ll be there for you: The one about Friends» καταγράφει όλο το backstage της σειράς, κάνοντας παράλληλα μια αποτίμηση της επιρροής της στη σύγχρονη ποπ κουλτούρα.

Από τις αρχές του 2000, κάθε Σάββατο λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι αν βρίσκομαι στο σπίτι αναζητώ το τηλεκοντρόλ. Μπορεί πλέον οι ώρες που περνάω μπροστά στον τηλεοπτικό δέκτη να έχουν μειωθεί, αλλά τα σαββατοκύριακα θα ανοίξω την τηλεόραση, θα συντονιστώ στο Star και θα δω δύο επεισόδια από τα Φιλαράκια. Ξέρω ότι πια μπορώ πολύ εύκολα να βρω ανά πάσα στιγμή όποιο επεισόδιο θέλω στο Netflix, καθώς υπάρχουν διαθέσιμες και οι δέκα σεζόν της σειράς, αλλά η προοπτική να παρακολουθήσω ξανά το αγαπημένο μου sitcom με τον τρόπο που το «γνώρισα» με καθησυχάζει.

Τα Φιλαράκια ήταν για μένα, όπως και για πολλούς ανθρώπους της γενιάς μου, η πρώτη μας επαφή με την αμερικανική τηλεόραση. Πολύ πριν φτάσουμε στη σημερινή, «χρυσή εποχή» της, που μας έχει προσφέρει έναν μεγάλο αριθμό σειρών υψηλότατου επιπέδου, με μεγάλη ποικιλία στις θεματικές και με πρωτότυπες αφηγηματικές μεθόδους, είδαμε και ξαναείδαμε αυτήν την παραδοσιακή κωμωδία καταστάσεων, με κεντρικό θέμα την καθημερινότητα έξι φίλων στη Νέα Υόρκη. Ξεκίνησε το 1994 ως μια σειρά που φαινόταν να έχει καλές προοπτικές, και κατέληξε να ολοκληρωθεί το 2004 ως σειρά-φαινόμενο.

Image
lastbow.jpg
Η τελευταία υπόκλιση των πρωταγωνιστών στο σετ της σειράς, μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου επεισοδίου το 2004.

Μπορεί να έχουν περάσει 15 χρόνια από τη μέρα που προβλήθηκε το

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη