Φορολογικές ακροβασίες σε δύο τροχούς

Η εταιρεία Lime, που πρώτη έφερε στην Ελλάδα τα ενοικιαζόμενα ηλεκτρικά πατίνια, δεν εκδίδει αποδείξεις ούτε κάνει δήλωση ΦΠΑ. Η Hive, που ακολούθησε και λάνσαρε τα πατίνια της τον Φεβρουάριο του 2019, συστάθηκε ως νομικό πρόσωπο στην Ελλάδα αρκετά αργότερα, μόλις την περασμένη Τετάρτη 8 Μαϊου 2019.
Χρόνος ανάγνωσης: 
9
'
Τα ενοικιαζόμενα ηλεκτρικά πατίνια βρίσκονται πλέον στις περισσότερες μεγάλες ευρωπαϊκές και άλλες πόλεις. [Tobias Schwarz/AFP]

Aυξανόμενο εμφανίζεται το ενδιαφέρον των εταιρειών μίσθωσης ηλεκτρικών πατινιών για την ελληνική αγορά, καθώς πέραν των δύο εταιρειών που προσφέρουν ήδη σχετικές υπηρεσίες στην Ελλάδα, αναμένεται εντός της εβδομάδας η άφιξη και νέου παίκτη.

Την ίδια στιγμή, όμως, ορισμένα γκρίζα σημεία φαίνεται να υπάρχουν γύρω από την λειτουργία των εταιρειών που δραστηριοποιούνται σήμερα στην χώρα. Το inside story παρουσιάζει το πώς έχουν τα πράγματα, μισό περίπου χρόνο αφότου τα ηλεκτρικά πατίνια μπήκαν στην ζωή μας για τα καλά.

Η Lime δεν αποδίδει ΦΠΑ

H Lime είναι η πρώτη εταιρεία του χώρου που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα. Η μεγάλη πολυεθνική εταιρεία, με αξία που υπολογίζεται πως αγγίζει τα 2,5 δισ. δολάρια και παρουσία σε τουλάχιστον 140 αγορές, ίδρυσε το δικό της παράρτημα στην Ελλάδα στις 13 Νοεμβρίου 2018. Η «Lime Transportation Technology» (διακριτικός τίτλος: «Lime») είναι Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ), εδρεύει στην Αττική, και έχει αρχικό κεφάλαιο ύψους 10.000 ευρώ.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.