Φίλιππος Βρυώνης: Και ζήσαμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα

Mετά από καθυστέρηση 11 ετών ο Φίλιππος Βρυώνης και οι συνεργοί του παραπέμφθηκαν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, με την κατηγορία της απάτης σε βάρος μιας από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρείες στην Ευρώπη. Το γεγονός ότι το αδίκημα δεν έχει εκδικαστεί ακόμα, λέει πολλά για τον λόγο που εταιρείες σαν την Affichage δεν επενδύουν συχνότερα στην Ελλάδα.
Χρόνος ανάγνωσης: 
5
'

Το 2014 ο νομικός παραστάτης της μεγάλης ελβετικής διαφημιστικής εταιρείας Affichage, Λάμπρος Φράγκος, ζήτησε από την εισαγγελία να επισπευσθεί η διαδικασία της ανάκρισης για τη μήνυση που είχαν υποβάλλει οι πελάτες του εναντίον του Έλληνα επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη και των συνεργατών του, για απάτη σε βάρος των Ελβετών. Το θέμα είχε ήδη συζητηθεί διεξοδικά στα όργανα της ελβετικής εταιρείας.

Είκοσι μήνες μελέτη από το ΣΔΟΕ

Η εταιρεία υπέβαλε μήνυση (ΑΒΜ 2010/4757) στις 11 Νοεμβρίου του 2010, λίγους μήνες αφότου η χώρα μπήκε στα μνημόνια. Αντικείμενο της μήνυσης ήταν ένα γιγάντιο ποσό €64.500.000 που είχε καταβάλει η Affichage στον Φίλιππο Βρυώνη, για να αγοράσει από αυτόν 10.000 διαφημιστικά πλαίσια υπαίθριας διαφήμισης στην Ελλάδα. Χρειάσθηκε να περάσουν δύο χρόνια έως ότου οι Ελβετοί αντιληφθούν ότι ελάχιστα από τα διαφημιστικά αυτά πλαίσια ήταν νόμιμα. Οι Ελβετοί στα δικόγραφα τους αναφέρουν ότι συνολικά έχουν χάσει πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ σε αυτήν την υπόθεση. Αφού υποβλήθηκε η μήνυση, η εισαγγελία έστειλε την υπόθεση στο ΣΔΟΕ. Εκείνο τη μελετούσε επί 20 μήνες και την έστειλε πίσω στην εισαγγελία το 2012.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.