Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
cover-f3.jpg

Tο Facebook θέλει να πληκτρολογούμε με το μυαλό και να ακούμε με το δέρμα

Ένα σιωπηλό σύστημα μεταφοράς σκέψης σε κείμενο «θα μας επιτρέπει να στείλουμε ένα γραπτό μήνυμα χωρίς να βγάλουμε το κινητό από την τσέπη ή να απαντάμε σε ένα email χωρίς να χάσουμε το πάρτυ», ανήγγειλε στο συνέδριο του Facebook η Ρετζίνα Ντούγκαν που ηγείται του μυστηριώδους Κτιρίου 8.

Η DARPA (Υπηρεσία Έρευνας Προηγµένων Αµυντικών Προγραµµάτων του υπ. Άμυνας των ΗΠΑ) είναι μία από τις ελάχιστες κρατικές υπηρεσίες παγκοσμίως που δικαιούνται να χρησιμοποιούν το κλισέ «η τελευταία λέξη της τεχνολογίας». Όχι μόνο γιατί την αξιοποιεί, αλλά γιατί πολύ συχνά την καθορίζει. Μεταξύ άλλων, η DARPA ανέπτυξε το ίντερνετ όπως το γνωρίζουμε, τα GPS και τα αυτοοδηγούμενα οχήματα, αλλά και αναρίθμητα καινοτόμα στρατιωτικά συστήματα και συσκευές.

Στην 60ετή ιστορία της υπηρεσίας μόνο μια γυναίκα έχει καθίσει στην καρέκλα του επικεφαλής: η Ρετζίνα Ντούγκαν. Μετά από τετραετή θητεία όμως, το 2012 η Ντούγκαν παραιτήθηκε από τη θέση της γενικής διευθύντριας προκειμένου να ηγηθεί του νέου τμήματος «προηγμένων τεχνολογιών» (ATAP) της Google. Αφού παρουσίασε ένα αρθρωτό smartphone (η Motorola ανήκε τότε στην Google), την ιδέα της αντικατάστασης των passwords με χάπια και των PIN από τατουάζ και πολλά ακόμη, τo 2016 η Ντούγκαν μεταπήδησε στο Facebook. Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε πανευτυχής την πρόσληψη και της ανέθεσε τη διεύθυνση και την καθοδήγηση του Building 8 του Facebook.

[Στο αρχηγείο του Facebook στο Μέλνο Παρκ της Καλιφόρνια όλα τα κτίρια φέρουν αύξουσα αρίθμηση. Το μόνο που

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη