Από κόσκινο περνά η Κομισιόν το πρόγραμμα Μητσοτάκη

Στo Euro Working Group που ολοκληρώθηκε χθες συζητήθηκαν οι δεσμεύσεις που ανέλαβε μεταπρογραμματικά η κυβέρνηση, που καθυστερούν και πάλι –με κορυφαία τα κρατικά φέσια προς ιδιώτες– και οι νέες μεταρρυθμίσεις που προωθεί για να τονώσει την ανάπτυξη, όπως καταγράφηκαν στη νέα αξιολόγηση της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία.
Χρόνος ανάγνωσης: 
11
'
Ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας με τον Κλάους Ρέγκλινγκ, γεν. διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, στο τελευταίο Eurogroup, 7 Νοεμβρίου 2019. [European Union]

Εχθές Τρίτη 26 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε στις Βρυξέλλες σε επίπεδο Euroworking Group η προετοιμασία της απόφασης που θα λάβει το Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου για τη νέα αξιολόγηση της χώρας. Στο επίκεντρο τέθηκε το πόρισμα της Κομισιόν για την Ελλάδα, που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Η έκθεση της Κομισιόν έχει αναμφίβολα πολύ θετικό ύφος για το παρόν και για τις προοπτικές της χώρας, ανοίγοντας τον δρόμο όχι μόνο για την ενεργοποίηση των παρεμβάσεων στο χρέος, με τις οποίες συνδέεται, αλλά και για τη διαπραγμάτευση της αλλαγής στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Αναφέρεται όμως και σε κινδύνους που παραμένουν, αλλά και σε ανάγκη για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων που δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Μέσα από το κείμενο (που συνιστά την πρώτη συμφωνία της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους δανειστές) διαμορφώνεται ένα πλέγμα δεσμεύσεων για τα επόμενα έτη. Αναδεικνύονται ουσιαστικά οι στόχοι των επόμενων αξιολογήσεων της χώρας, η οποία θα τελεί έως και το 2022 σε καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.