Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
27'
Κείμενο:
ceert2000_par8194901.jpg
[Angelos Tzortzinis/AFP]

Η ΕΡΤ ποτέ δεν πεθαίνει [ΜΕΡΟΣ Β’]

Η ΕΡΤ συνεχώς αλλάζει και όλο ίδια μένει. Διαβάστε το δεύτερο μέρος της έρευνας του inside story για το τι πραγματικά συμβαίνει στη δημόσια τηλεόραση και μάθετε εάν τα χρήματα των φορολογουμένων πιάνουν τόπο.
[Angelos Tzortzinis/AFP]

Στο πρώτο μέρος της έρευνας για την δημόσια ραδιοτηλεόραση, καταγράψαμε τον ρόλο του συνδικαλισμού στη διοίκηση της ΕΡΤ, τη χαμένη ευκαιρία να στηθεί μία σύγχρονη ραδιοτηλεόραση και το πώς κινδυνεύει να γυρίσει τρεις δεκαετίες πίσω με την αλλαγή του οργανογράμματος. Σήμερα γράφουμε για τις αδιαφανείς αναθέσεις, την υποβάθμιση του ελληνικού προγράμματος και τη σφοδρή σύγκρουση στο εσωτερικό της ΕΡΤ.

Με δύο λόγια

Μία αλλαγή που έφερε η νέα διοίκηση της ΕΡΤ και επηρέασε δραστικά τον τρόπο ανάθεσης των παραγωγών, είναι η συγχώνευση της Επιτροπής Κοστολογίου με την Επιτροπή Προγράμματος. Με απλά λόγια, οι ίδιοι που επιλέγουν τις παραγωγές είναι αυτοί που ελέγχουν το κόστος τους, κι αυτό παραπέμπει σε σύγκρουση συμφερόντων. Σύμφωνα εξάλλου με καταγγελία του πρώην Εντεταλμένου Συμβούλου Προγράμματος Σπύρου Κρίμπαλη, η Επιτροπή Προγράμματος αναθέτει επιλεκτικά και σε “ημετέρους” τις παραγωγές, λειτουργώντας ως κράτος εν κράτει. Μία ειδικά περίπτωση, την οποία κατήγγειλε ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής, έχει οσμή σκανδάλου, καθώς ανατέθηκε σε εταιρεία εξωτερική παραγωγή με ανορθόδοξες διαδικασίες (η εταιρεία δεν υπήρχε στην πραγματικότητα και δημιουργήθηκε δέκα μέρες πριν από

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη