Όλη η ιστορία για το πώς η ΕΡΤ έριξε 51,7 εκατ. ευρώ στο απαξιωμένο ελληνικό ποδόσφαιρο

Για να υπεραμυνθεί αυτής της πολιτικής απόφασης ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, υποστήριξε ότι η ΕΡΤ έβαλε την «μπάλα» δωρεάν μέσα σε κάθε νοικοκυριό. Και αυτό είναι το επιχείρημά του. Η πραγματικότητα όμως είναι κάπως διαφορετική.
Χρόνος ανάγνωσης: 
24
'
Ο Νίκος Παππάς με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη παρακολουθούν μαζί έναν ποδοσφαιρικό αγώνα τον Νοέμβριο του 2016.

Σε αυτό το κείμενο θα σας διηγηθούμε τον τρόπο με τον οποίον η ΕΡΤ συμφώνησε να δώσει, με απόφαση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά, το αστρονομικό ποσό των 51.715.110 ευρώ σε επτά ομάδες ποδοσφαίρου της Super League (του συνεταιρισμού των επαγγελματικών ομάδων που συμμετέχουν στην Α' Εθνική Κατηγορία), μετά από συμφωνία μεταξύ των ομάδων και του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, ο οποίος κανονικά είναι αναρμόδιος για τα θέματα της ΕΡΤ.

Με δύο λόγια

Η ΕΡΤ συμφώνησε να δώσει 51,7 εκατ. ευρώ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα επτά ομάδων της Α' Εθνικής Κατηγορίας και για χορηγίες προς τη Super League. Το παραπάνω ποσό υπερβαίνει κατά πολύ την πραγματικότητα της ελληνικής αγοράς. Το inside story παρουσιάζει το χρονικό της σταδιακής απαξίωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο τελικά αγόρασε η ΕΡΤ, το πώς φτάσαμε σε αυτή την κακή οικονομική συμφωνία για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, πώς μία ρήτρα ανάγκασε την ΕΡΤ να δώσει σε εξωτερική εταιρεία παραγωγής, τη NOVA, τη μετάδοση των αγώνων της Super League και πώς η ΕΡΤ θα μπορούσε να εκσυγχρονιστεί με τα τα 2/5 των χρημάτων που έδωσε στις επαγγελματικές ΠΑΕ.

Για να το πούμε ξεκάθαρα: η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισαν να πάρουν 51,7 εκατ. ευρώ από τις τσέπες των φορολογουμένων και να τα δώσουν σε επτά επαγγελματικές ομάδες που συμμετέχουν στο Στοίχημα, οι περισσότερες από τις οποίες έμειναν τηλεοπτικά «ορφανές», καθώς λόγω χαμηλής εμπορικότητας δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τηλεοπτικό συμβόλαιο ανάλογο με αυτό που πλουσιοπάροχα πρόσφερε η ΕΡΤ.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.