Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
anoigma_nein.jpg
[Lucas de Groot]

«Πριν τα social media νομίζαμε ότι είμαστε ολομόναχοι. Τώρα, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία»

Πέρασε κι από την Αθήνα για ένα performance καταιγιστικών και σπαρταριστών συνειρμών, προσκαλεσμένος του AthensLive, ο διάσημος μετρ των αφορισμών στο Twitter, Έρικ Γιαροζίνσκι, πιο γνωστός ως Nein Quarterly.
[Lucas de Groot]

«Έχω καλά και κακά νέα. Τα καλά νέα: η τεχνολογία μας έχει φέρει κοντά. Και ναι: αυτά είναι επίσης και τα κακά νέα». Αυτό είναι ένας τυπικά στεγνός, φαινομενικά μοιρολατρικός αλλά υπογείως καλοπροαίρετος αφορισμός υπό τη μορφή tweet από τον αδιαφιλονίκητο μάστορα του είδους, Έρικ Γιαροζίνσκι (πιο γνωστού βεβαίως από το όνομα του λογαριασμού του στο Twitter, Nein Quarterly), ο οποίος βρέθηκε αυτές τις μέρες στην Αθήνα προσκεκλημένος της media πλατφόρμας AthensLive, στα πλαίσια της παγκόσμιας «τουρνέ» του που φέρει τον (επίσης τυπικό για την αυτόαποδομητική περσόνα του στο Τwitter) τίτλο «failed intellectual» (αποτυχημένος διανοούμενος).

Image
nein6.jpeg

Μπορείς να τον αποκαλέσεις έτσι, ή ριζοσπάστη πεσιμιστή, ή ουτοπικό μηδενιστή, ή σαρκαστικό τρολ της θεωρητικής σκέψης, της σύγχρονης ψηφιακής κουλτούρας και της πολιτικής επικαιρότητας ή οτιδήποτε μπορεί να μοιάζει ταιριαστό με τις βαθιά πνευματώδεις (και συχνά σπαρταριστά αστείες) ατάκες του, τις οποίες προσαρμόζει στις εμφανίσεις του σ’ ένα είδος performance που είναι πολύ πιο κοντά στο stand up comedy παρά σε οποιουδήποτε τύπου διάλεξη με θέμα το αχανές μιντιακό τοπίο. Το μόνο που δεν δέχεται και ξινίζει (και δεν φαίνεται να ξινίζει σχεδόν ποτέ

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη