Αναζητώντας τον επόμενο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Μετά την τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου και την νυν εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου, που μπορεί να συνταξιοδοτηθεί προτού λήξει η θητεία της τον ερχόμενο Ιούνιο, ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται μια νέα εισαγγελέα στον Άρειο Πάγο.
Χρόνος ανάγνωσης: 
7
'
O πρωθυπουργός με την νυν εισαγγελέα Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου (Α), την τέως πρόεδρο Β. Θάνου (Μ) και τη γενική επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης Μ. Παπασπύρου (Δ) σε παλιότερη εκδήλωση του 2016 στο προεδρικό μέγαρο. [Wassilios Aswestopoulos/NurPhoto]

Την περασμένη Παρασκευή 19 Απριλίου 2019, στη διάρκεια της συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση της Novartis, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ζήτησε τρεις φορές τον λόγο. Όμως οι σύντροφοί του Τασία Χριστοδουλοπούλου και Τάσος Κουράκης, που προήδρευαν, δεν του τον έδωσαν, επειδή «δεν προβλεπόταν». Όταν ζήτησε τον λόγο «επί του προσωπικού», η κ. Χριστοδουλοπούλου και πάλι απέφυγε να του τον δώσει – υπό το άγρυπνο βλέμμα του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ο οποίος εκείνη τη στιγμή καθόταν στα έδρανα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Λίγο αργότερα, η κυρία Χριστοδουλοπούλου παρατήρησε μιλώντας στον σύντροφό της πως «εδώ δεν είμαστε σε δικαστήριο». Την ώρα που μίλαγε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Παύλος Πολάκης προτίμησε να εγκαταλείψει την αίθουσα, στην οποία κατά σύμπτωση δεν βρισκόταν ούτε ο Μιχάλης Καλογήρου, υπουργός Δικαιοσύνης, ούτε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αναπληρωτής του και ο οποίος είχε σπεύσει να χαρακτηρίσει την υπόθεση Novartis ως «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από σύστασης του ελληνικού κράτους».

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.