Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
10'
Κατηγορία:
Tags:
Κείμενο:
enid-1.jpg

Η κοσμική χήρα που έκανε αντίσταση στη Γαλλική Ριβιέρα

Πολλοί σύζυγοι, αμέτρητοι εραστές, άπειρα ναρκωτικά και λίγη αντίσταση στους Ναζί: η ζωή της Ένιντ Λίντεμαν ήταν μια ασυνήθιστα μεγάλη περιπέτεια.

Χαρακτηρίστηκε η Νο1 χρυσοθήρας της Αυστραλίας, ναρκομανής, μέχρι και δολοφόνος, όχι απαραίτητα επειδή ήταν κάτι ή όλα από αυτά, αλλά επειδή η πανύψηλη, κατάξανθη Ένιντ Λίντεμαν δεν είχε ποτέ σκοπό να ζήσει στο περιθώριο μιας συμβατικής ζωής. Είναι ένας από τους χαρακτήρες στο βιβλίο Chanel’s Riviera: Glamour, Decadence, and Survival in Peace and War 1930-1944 της Αν Κέρσι, όχι η πιο γνωστή από όλους, αλλά από τους λίγους που δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια όταν η Γερμανία εισέβαλε στη Γαλλία, όπως για παράδειγμα έκανε η κάποτε φίλη της, Κοκό Σανέλ.

Image
30165984-846919169565.jpg
Την ημέρα του γάμου της, το 1913, με τον Ρόντερικ Κάμερον.

Γόνος της ευκατάστατης οικογένειας οινοποιών Λίντεμαν, γεννήθηκε το 1892 σε ένα από τα ακριβά προάστια του Σίδνεϊ. Στα 21 της παντρεύτηκε τον πρώτο της σύζυγο, Νεοϋορκέζο εφοπλιστή Ρόντερικ Κάμερον, εκατομμυριούχο και περίπου 25 χρόνια μεγαλύτερό της. Το όνομά της άρχισε να εμφανίζεται στις κοσμικές στήλες και ξεχώριζε από τις υπόλοιπες νεαρές γυναίκες του κύκλου της όχι μόνο επειδή ήταν πολύ όμορφη, αλλά και επειδή είχε παντρευτεί γόνο μιας από τις οικογένειες της Λίστας των 400 που δημοσίευσαν οι New York Times το 1892 και όριζε την καλή κοινωνία της Νέας Υόρκης της εποχής. Στη διάθεσή του το ζευγάρι είχε σπίτι 800 στρεμμάτων στο

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη