Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
11'
Κατηγορία:
Κείμενο:
untitled-1.jpg
David LaChapelle, Sermon, 2003. [από το βιβλίο «LaChapelle, Heaven to Hell», εκδ. Taschen]

Ο Θεός αλλιώς

Εκκλησίες-ταχυδρομεία, θρησκείες για άθεους και αντικαταθλιπτικά για Χριστιανούς. Η εκκλησία στην Αγγλία χάνει πιστούς και αναζητά τρόπους να παλέψει για την επιβίωσή της.
David LaChapelle, Sermon, 2003. [από το βιβλίο «LaChapelle, Heaven to Hell», εκδ. Taschen]

15 Μαΐου 2008. Ο Νικ Κέιβ παίρνει την κιθάρα του στην εκκλησία του Αγίου Λουκά στο Κλέρκενγουελ του Λονδίνου. Στο πρώτο τραγούδι του: Σκάψε Λάζαρε, σκάψε, ο Λάζαρος λέγεται Λάρι, συζεί με τη σύντροφό του του στο Σαν Φρανσίσκο, είναι νευρωτικός, και ενοχλημένος από την απόφαση του Ιησού να τον σηκώσει από τον τάφο του.

Με δυο λόγια

Αν ο ρυθμός μείωσης των πιστών στη Βρετανία δεν αναχαιτιστεί, η Αγγλικανική Εκκλησία θα εξαφανιστεί το 2067. Οι Αγγλικανοί επιστρατεύουν καινούργια μέσα ώστε να συμβαδίσουν με την εποχή τους: από εναλλακτικούς τρόπους χρήσεις των ναών ώστε να παραμείνουν ζωντανοί, από συναυλίες έως σεμινάρια ψυχολογικής υποστήριξης.
Η απομάκρυνση των ανθρώπων από την εκκλησία δεν απαντάται μόνο στη Βρετανία. Όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι εξαιρούν τη θρησκεία από τις σημαντικές αξίες της ζωής τους. Ανάμεσα τους και οι Έλληνες: μέσα σε 15 χρόνια το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν θρησκευόμενοι έπεσε από 85,6% σε 52%.
Παράλληλα με τις προσπάθειες της εκκλησίας να απαντήσει στο πρόβλημα, μία νέα γενιά άθεων κάνει την εμφάνισή της στην Ευρώπη: είναι εκείνοι που δεν αρνούνται τη βιωματική σχέση τους με τη θρησκεία, έλκονται από το συλλογικό μήνυμά της, αλλά δεν πιστεύουν στον

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη