Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κατηγορία:
Κείμενο:
kat-dim.jpeg
Ζαχαρίας Κεσσές, Άρτεμις Σίφορντ, Κατερίνα Παπανικολάου, Κατερίνα Λομβαρδέα. [Μάριος Λώλος]

Ένας χρόνος υποκλοπές: οι αποκαλύψεις, τα θύματα, το κράτος, τα σκοτεινά σημεία

Η εκδήλωση του inside story την Πέμπτη 27 Απριλίου στην ΕΣΗΕΑ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία: η προσέλευση ήταν μεγάλη, οι ομιλητές τολμηροί, οι ερωτήσεις ζωηρές. Συγκεντρώσαμε κάποιες ενδιαφέρουσες στιγμές και το βίντεο της εκδήλωσης, για όσους δεν μπόρεσαν να είναι εκεί.
Ζαχαρίας Κεσσές, Άρτεμις Σίφορντ, Κατερίνα Παπανικολάου, Κατερίνα Λομβαρδέα. [Μάριος Λώλος]

Αν δεν χρειαζόταν να αδειάσει κάποια στιγμή –εύλογα– η αίθουσα «Γεώργιος Καράντζας» της ΕΣΗΕΑ, που φιλοξένησε την πρώτη δημόσια εκδήλωση του inside story για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις μετά από 16 μήνες έρευνας και δημοσιεύσεων, πιθανότατα θα ήμασταν εκεί ως το πρωί, απαντώντας στις ερωτήσεις ενός κοινού που έδειξε πως ήθελε να κατανοήσει σε βάθος όλες τις πτυχές του θέματος.

Image
0005.jpeg
[Μάριος Λώλος]

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι: Άρτεμις Σίφορντ, πρώην μανατζερ της ΜΕΤΑ (μητρικής εταιρείας του facebook) σε θέματα πολιτικής κυβερνοασφαλείας, θύμα παρακολούθησης, τόσο παράνομης με το λογισμικό Predator, όσο και «νόμιμης», με επισύνδεση από την ΕΥΠ, ο Ζαχαρίας Κεσσές, δικηγόρος Αθηνών, συνήγορος θυμάτων του Predator στην Ελλάδα και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και η Κατερίνα Παπανικολάου, μέλος της ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), που αποδείχθηκε το κύριο θεσμικό αντίβαρο στην υπόθεση των υποκλοπών. Τον συντονισμό έκανε η αρχισυντάκτρια του inside story, Κατερίνα Λομβαρδέα.

Προτού ξεκινήσουν οι ομιλίες, παρακολουθήσαμε το βιντεοσκοπημένο μήνυμα της ευρωβουλευτή και εισηγήτριας της επιτροπής PEGA του ευρωκοινοβουλίου για τις υποκλοπές, Σόφι ιν 'τ

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη