Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
10'
Κείμενο:
User link
Profile picture for user livitsanos
Γεράσιμος Λιβιτσάνος
cetasoulas5123236.jpg
Ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας τον Ιούλιο του 2020. [Σωτήρης Δημητρόπουλος/Eurokinissi]

Ένα καλοκαίρι με φρενήρεις νομοθετικούς ρυθμούς

«Περάστε, ψηφίστε, τελειώσατε» ήταν η λειτουργία της Βουλής φέτος το καλοκαίρι. Δημιουργώντας έτσι την πεποίθηση ότι η ποσότητα του νομοθετικού έργου υπήρξε αντιστρόφως ανάλογη της ποιότητάς του.
Ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας τον Ιούλιο του 2020. [Σωτήρης Δημητρόπουλος/Eurokinissi]

Αυτό το καλοκαίρι η Βουλή ψήφισε πάρα πολλά νομοσχέδια. Αντίστοιχα παραγωγική υπήρξε και όλη την προηγούμενη «σεζόν», όπως χαριτολογώντας θα μπορούσε κανείς να αποκαλέσει την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο. Όμως η ακριβής περιγραφή του τι πραγματικά συνέβη σε επίπεδο διαδικασιών και με αριθμητικά δεδομένα, δημιουργεί –όχι για πρώτη φορά– ερώτημα: Το νομοθετικό σώμα των 300 εκλεγμένων αντιπροσώπων πρόλαβε να καταλάβει τι ψήφισε;

Η Βουλή έφτασε τα 100 νομοσχέδια

«Η Βουλή δεν θα διακόψει φέτος για θερινά τμήματα και στον προγραμματισμό μας από τώρα μέχρι την 31η Ιουλίου έχουμε 26 νομοσχέδια τα οποία θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί». Αυτή τη δήλωση έκανε στις 29 Απριλίου του 2020 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε εκείνη τη μέρα. Το κοινοβούλιο μόλις έβγαινε από μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που περιείχαν τα ειδικά μέτρα για την πανδημία του Covid-19 κυρίαρχες, ενώ οι συνεδριάσεις της Ολομέλειας της Βουλής διεξάγονταν μία φορά την εβδομάδα με την παρουσία, ως επί το πλείστον, ενός εκπροσώπου από κάθε κόμμα.

Η κυβέρνηση δεν έπεσε έξω στον προγραμματισμό της. Αντιθέτως «έπιασε» και με

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη