Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
11'
Guest Editor:
User link
Profile picture for user karagiannis_thomas
Θωμάς Αριστοτέλης Καραγιάννης
cepingpong048.jpg

Ένα αόρατο πρωτάθλημα: Παίζοντας πινγκ πονγκ με αναπηρία

Ένας δημοσιογράφος με αναπηρία συμμετέχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ταυτόχρονα ως αθλητής και ρεπόρτερ, και καταγράφει τις παρατηρήσεις του για το inside story.

Το λεωφορείο ήταν εκεί, στην ώρα του για να μας παραλάβει. Ντυμένο στα μπλε, όπως και ο οδηγός του. Βάζω τη βαλίτσα στον χώρο αποσκευών. Ανεβαίνω κοιτάζοντας τα κόκκινα ψηφία στο ταμπλό. Ώρα 11:00. Παρασκευή.

Κάθε χρόνο πραγματοποιείται στην Αθήνα το πανελλήνιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης για ΑμεΑ. Πάντα Σαββατοκύριακο. Η χαρά της συμμετοχής σε τέτοιου είδους συναντήσεις αναμειγνύεται συχνά με το άγχος και την αγωνία των αξιοπρεπών επιδόσεων. Αυτή τη φορά η συμμετοχή μου στο πρωτάθλημα θα είχε και μία επιπλέον διάσταση, αλλιώτικη από τα προηγούμενα χρόνια. Θα συνδύαζα την παρουσία μου στους αγώνες με μια δημοσιογραφική αποστολή. Ο πυρετός της προετοιμασίας χτυπάει κόκκινο. Έχω ένα μακρύ ταξίδι μπροστά μου και πολλά να επεξεργαστώ στη διαδρομή. Το λεωφορείο παραλαμβάνει τους υπόλοιπους αθλητές, αφήνει πίσω του τον σταθμό Μακεδονία και μία Θεσσαλονίκη λουσμένη από έναν ανοιξιάτικο ζεστό ήλιο.

Κάθε πανελλήνιο πρωτάθλημα αποτελεί μια τεράστια δοκιμασία πνεύματος και σώματος. Ειδικά για τα ΑμεΑ, είναι μια ακόμα πιο δύσκολη υπόθεση. Τους ανθρώπους αυτούς τους βλέπεις γύρω σου καθημερινά. Είναι κι αυτοί όπως εσύ, αλλά μοιάζουν ξένοι. Θέλω να μάθω τι τους οδηγεί. Λυγίζουν άραγε

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη