Ένα αόρατο πρωτάθλημα: Παίζοντας πινγκ πονγκ με αναπηρία

Ένας δημοσιογράφος με αναπηρία συμμετέχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ταυτόχρονα ως αθλητής και ρεπόρτερ, και καταγράφει τις παρατηρήσεις του για το inside story.
Χρόνος ανάγνωσης: 
11
'

Το λεωφορείο ήταν εκεί, στην ώρα του για να μας παραλάβει. Ντυμένο στα μπλε, όπως και ο οδηγός του. Βάζω τη βαλίτσα στον χώρο αποσκευών. Ανεβαίνω κοιτάζοντας τα κόκκινα ψηφία στο ταμπλό. Ώρα 11:00. Παρασκευή.

Κάθε χρόνο πραγματοποιείται στην Αθήνα το πανελλήνιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης για ΑμεΑ. Πάντα Σαββατοκύριακο. Η χαρά της συμμετοχής σε τέτοιου είδους συναντήσεις αναμειγνύεται συχνά με το άγχος και την αγωνία των αξιοπρεπών επιδόσεων. Αυτή τη φορά η συμμετοχή μου στο πρωτάθλημα θα είχε και μία επιπλέον διάσταση, αλλιώτικη από τα προηγούμενα χρόνια. Θα συνδύαζα την παρουσία μου στους αγώνες με μια δημοσιογραφική αποστολή. Ο πυρετός της προετοιμασίας χτυπάει κόκκινο. Έχω ένα μακρύ ταξίδι μπροστά μου και πολλά να επεξεργαστώ στη διαδρομή. Το λεωφορείο παραλαμβάνει τους υπόλοιπους αθλητές, αφήνει πίσω του τον σταθμό Μακεδονία και μία Θεσσαλονίκη λουσμένη από έναν ανοιξιάτικο ζεστό ήλιο.

Κάθε πανελλήνιο πρωτάθλημα αποτελεί μια τεράστια δοκιμασία πνεύματος και σώματος. Ειδικά για τα ΑμεΑ, είναι μια ακόμα πιο δύσκολη υπόθεση. Τους ανθρώπους αυτούς τους βλέπεις γύρω σου καθημερινά. Είναι κι αυτοί όπως εσύ, αλλά μοιάζουν ξένοι. Θέλω να μάθω τι τους οδηγεί. Λυγίζουν άραγε από το επιπλέον βάρος ή πεισμώνουν και συνεχίζουν; Το λεωφορείο μας φτάνει στο ξενοδοχείο με μια μικρή καθυστέρηση, χαρακτηριστική της κίνησης στην Αθήνα. Σταθμεύει επί της Λεωφόρου Συγγρού και ανοίγουν οι πόρτες. Κατεβαίνοντας, συγκρατώ ένα χαμόγελο. Εκατέρωθεν του ξενοδοχείου δεσπόζουν μαγαζιά με κάθε είδους υπηρεσίες για ενηλίκους. Προσθέτουν μια εξωτική πινελιά στην εικόνα του δρόμου. Athenaeum Grand Hotel, γράφει στην πρόσοψη με τεράστια γράμματα. Δεν έχω χρόνο για χάσιμο, τακτοποιώ τα πράγματά μου και κατεβαίνω.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.