Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κατηγορία:
Κείμενο:
emvolia.jpg

Γίνονται εμβολιασμοί χωρίς τους ιδιώτες γιατρούς;

Από την έναρξη της εμβολιαστικής καμπάνιας, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας χωρίς εξαίρεση επιχειρηματολογούσε πως αυτή δεν θα πετύχαινε χωρίς την εμπλοκή ιδιωτών γιατρών. Το Μαξίμου και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης επέμεναν για το αντίθετο. Τώρα αλλάζουν γνώμη.

«Στην Ελλάδα το ποσό που δίνουμε για τους εργαζόμενους στα εμβολιαστικά κέντρα αλλά και τους γιατρούς είναι μέχρι σήμερα ασήμαντο σε σχέση με τα νούμερα που μου λέτε από τη Βιέννη (σ.σ.: 25-150 ευρώ ανά εμβόλιο)», είπε στο inside story κυβερνητικό στέλεχος που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμο, γιατί δεν είχε εξουσιοδοτηθεί να μιλήσει για το ζήτημα. «Το προσωπικό (σ.σ.: των εμβολιαστικών κέντρων) πληρώνεται από το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, υπήρχε μέχρι σήμερα η προσέγγιση ότι το προσωπικό στον εμβολιασμό δεν κοστίζει. Ήταν ταμπού, η αντίληψη ήταν ότι η εταιρεία συμβούλων που βοηθάει στην καμπάνια και οι πλατφόρμες θα έκαναν από μόνες τους το “θαύμα” – μέχρι που φτάσαμε στις αρχές Ιουλίου» συμπληρώνει.

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα σε όλους τους αναγνώστες.

#ΜένουμεΑσφαλείς: Ανακαλύψτε πάνω από 2.500 ρεπορτάζ και ιστορίες του inside story. Γραφτείτε για έναν μήνα δωρεάν EΔΩ.

Εμβολιασμοί στο σπίτι και στο ιατρείο

Μέχρι πρόσφατα, η μόνη επιλογή κάποιου που ήθελε να εμβολιαστεί ήταν να κλείσει ραντεβού σε ένα εμβολιαστικό κέντρο. Η πόρτα άνοιξε για τους ιδιώτες γιατρούς

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη