Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
Κείμενο:
User link
Profile picture for user bougas
Κωνσταντίνος Μπούγας
cerhysamericansemmy063_1035258522.jpg
Ο Μάθιου Ρις παραλαμβάνει το βραβείο Κορυφαίου Ηθοποιού σε Δραματική Σειρά για το «The Americans». [Kevin Winter/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/AFP]

Βραβεία Emmy 2018: οι νικητές, η μάχη των καναλιών και ο αγώνας για τη διαφορετικότητα

Για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια, ένα δίκτυο ξεπέρασε σε υποψηφιότητες το HBO, το καλωδιακό κανάλι στο οποίο οφείλουμε τη γέννηση της «χρυσής εποχής» της τηλεόρασης. Και το όνομα αυτού, Netflix. Κατά τα άλλα, τα φετινά Emmy είχαν εκπλήξεις, απογοητεύσεις και μία δικαίωση που άργησε.
Ο Μάθιου Ρις παραλαμβάνει το βραβείο Κορυφαίου Ηθοποιού σε Δραματική Σειρά για το «The Americans». [Kevin Winter/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/AFP]

Την προηγούμενη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες η 70η τελετή απονομής των βραβείων Emmy. Πρόκειται για τα σημαντικότερα βραβεία που δίνονται στις καλύτερες τηλεοπτικές στιγμές της περασμένης σεζόν. Τρεις μεγάλοι οργανισμοί συνασπίζονται, ψηφίζουν και αποφασίζουν για ένα μεγάλο εύρος βραβεύσεων που ξεκινά από τοπικά, αθλητικά και τεχνικά βραβεία και φτάνει έως τα Emmy πρωινού τηλεοπτικού προγράμματος και τα – σημαντικότερα και πιο προβεβλημένα – Emmy τηλεοπτικού προγράμματος στις ώρες αιχμής (Primetime Emmy Awards).

Για αυτά τα τελευταία, υπεύθυνη είναι η Ακαδημία των Τεχνών και των Επιστημών της Τηλεόρασης και έχουν την ίδια βαρύτητα και το ίδιο κύρος με τα βραβεία Oscar. Άλλωστε, τα Emmy δανείζουν το πρώτο γράμμα στο αρκτικόλεξο «EGOT», το οποίο αναφέρεται στα τέσσερα μεγάλα βραβεία που απονέμονται στις ΗΠΑ για την ατομική επίδοση ενός καλλιτέχνη στην τηλεόραση (Emmy), στη μουσική (Grammy), στον κινηματογράφο (Oscar) και στο θέατρο (Tony). Μόνο δεκαπέντε άνθρωποι έχουν καταφέρει να κερδίσουν και τα τέσσερα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται η Όντρει Χέπμπορν, ο Μελ Μπρουκς, η Γούπι Γκόλντμπεργκ και ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ.

Κάθε χρόνο η τελετή προβάλλεται σε ένα από τα

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη