Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κατηγορία:
Κείμενο:
coke.jpg

Ελληνικό Narcos: Tο μακρύ ταξίδι της κόκας από το Εκουαδόρ που δεν πρόλαβε να γίνει

Το παρασκήνιο πίσω από τον εντοπισμό 380 κιλών κοκαΐνης και τη σύλληψη Ελλήνων και αλλοδαπών κατηγορουμένων, λίγο πριν το ιστιοπλοϊκό σκάφος ξεκινήσει από το λιμάνι Σαλίνας του Εκουαδόρ για το μεγάλο του ταξίδι προς την Αυστραλία και την Ευρώπη.

Την άνοιξη του 2017, στο λόμπι κεντρικού ξενοδοχείου της πρωτεύουσας, γίνεται μια τακτική συνάντηση. Δέκα άνδρες είναι βυθισμένοι σε μια χαμηλόφωνη συζήτηση. Φορούν πολιτικά, αλλά πρόκειται για στελέχη των υπηρεσιών δίωξης ναρκωτικών της Αστυνομίας, του Λιμενικού και του ΣΔΟΕ και τους επικεφαλής του γραφείου της αμερικανικής DEA (Drug Enforcement Administration) της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα. Η σκηνή μοιάζει να βγήκε από το Narcos, καθώς ανταλλάσσουν πληροφορίες για τα σχέδια υπόπτων για διακίνηση μεγάλων φορτίων ναρκωτικών. Όμως εκείνη τη μέρα, οι Αμερικανοί πράκτορες έχουν κάτι σημαντικό: Έχουν ενημερωθεί από αξιόπιστη πηγή ότι δύο ύποπτοι σχεδιάζουν να μεταφέρουν μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική στη δυτική Ευρώπη και την Ελλάδα. Ρίχνουν στο τραπέζι τα ονόματα του 63χρονου Β.Σ., εμπόρου μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στα Μεσόγεια και του 42χρονου συνεργάτη του, Α.Λ., ιδιοκτήτη καφέ-μπαρ στο Παλαιό Φάληρο.

Οι Έλληνες αξιωματούχοι κοιτιούνται μεταξύ τους. Τα ονόματα αυτά δεν τους είναι άγνωστα. Έχουν από καιρό υποψίες ότι ο ιδιοκτήτης της μάντρας μεταχειρισμένων διακινεί ναρκωτικά κρυμμένα μέσα στα αυτοκίνητα που εισάγει από τη Γερμανία και την Ολλανδία, ενώ στο

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη