Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
10'
Κατηγορία:
Κείμενο:
cemaksimou5688150.jpg
Στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου. [Τατιάνα Μπόλαρη/Eurokinissi]

Ελληνικό δημόσιο και Intellexa: κι όμως γνωρίζονται

Πώς άρχισε, πώς εξελίχθηκε και πού μοιάζει να καταλήγει η σχέση του ελληνικού δημοσίου με την εταιρεία που εμπορεύεται το παράνομο λογισμικό Predator, Intellexa.
Στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου. [Τατιάνα Μπόλαρη/Eurokinissi]

Αν η κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να διαλευκάνει τη δράση του κέντρου υποκλοπών στη χώρα, η κίνηση του χρήματος θα ήταν ο βασικός της δρόμος. Δεν φαίνεται όμως να το ήθελε. Ως γνωστόν το χρήμα «μιλάει» και στην υπόθεση του κέντρου των παράνομων υποκλοπών –την ύπαρξη του οποίου επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός– λέει περισσότερα από όσα ενδεχομένως θα ήθελαν οι εμπλεκόμενοι και όσοι δεν τους αγγίζουν.

The english version of the article
You can read this article in English here.

Αντιθέτως, επιχειρείται να εμφανιστούν ως δύο άσχετες μεταξύ τους οντότητες οι εταιρείες Κρίκελ και Intellexa: δηλαδή ο επίσημος προμηθευτής του κράτους και η εταιρεία που εμπορεύεται και εγκαθιστά το παράνομο λογισμικό παγίδευσης κινητών τηλεφώνων –το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην περίπτωση του Θανάση Κουκάκη και δεκάδων άλλων πολιτικών, δημοσιογράφων και άλλων δημόσιων προσώπων στην Ελλάδα– και ακόμη δεν έχει ενοχληθεί ουσιαστικά από κανένα θεσμικό όργανo.

Η πραγματικότητα ωστόσο διαφέρει.

Η ευθεία γραμμή που ενώνει την Κρίκελ με την Intellexa

Πιο συγκεκριμένα η Intellexa, συμφερόντων Ταλ Ντίλιαν, που εγκαταστάθηκε επίσημα στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2020, εμπορεύεται το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator. H Κρίκελ

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη