Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
11'
Κείμενο:
cover-agrotika.jpg

Γιατί δεν πουλάμε ακριβά την αγροτική παραγωγή μας;

Το ελληνικό λάδι, η σταφίδα, το γιαούρτι, οι ντομάτες και δεκάδες άλλα προϊόντα είναι από τα καλύτερα του κόσμου. Παρόλα αυτά, δεν καταφέρνουν να σταθούν στη διεθνή αγορά. Τι φταίει γι' αυτό και πώς μπορούν τα προϊόντα της ελληνικής γης να αποκτήσουν επιτέλους τη θέση –και την τιμή– που τους αξίζει;

Σήμερα παρουσιάζουμε το δεύτερο από τα θέματα που ψήφισε το κοινό στην εκδήλωση #YourStory, η οποία έλαβε χώρα στο βιβλιοπωλείο Ιανός την 16η Μαΐου. Ο συνδρομητής του inside story Στρατής Τέλλογλου έπεισε το κοινό ότι η πρότασή του για τη μειωμένη αξία των ελληνικών αγροτικών προϊόντων άξιζε να ερευνηθεί περαιτέρω και η Μάχη Τράτσα ανέλαβε την έρευνα.


Ας πούμε ότι βλέπετε στον μανάβη της γειτονιάς σας δύο τελάρα με ντομάτες, το ένα με ολλανδικές και το άλλο με ελληνικές. Κι ας υποθέσουμε ότι πωλούνται στην ίδια τιμή. Ποιο καφάσι θα άδειαζε πρώτο; Για τους παροικούντες τα μεγάλα αστικά κέντρα, δεν υπάρχει αμφιβολία: οι περισσότεροι θα διάλεγαν τις ντόπιες.

Ενισχυμένος τοπικισμός; «Απλά θέμα γεύσης και αρώματος», απαντούν όσοι δραστηριοποιούνται στον χώρο της γεωργίας. Ειδικά το καλοκαίρι, που αναπτύσσονται κάτω από τον καυτό ελληνικό ήλιο και οι γεύσεις.

Δεν έχεις χρόνο; Πάτα εδώ!

Aν και όλοι αναγνωρίζουν ότι ένας από τους τομείς της οικονομίας που μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση είναι ο αγροδιατροφικός, η ελληνική διοίκηση δεν έχει καταφέρει ως σήμερα να εκμεταλλευθεί τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης του κλάδου.
Η μετάβαση σε μία γεωργία υψηλής ποιότητας απαιτεί

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη