Γιατί δεν πουλάμε ακριβά την αγροτική παραγωγή μας;

Το ελληνικό λάδι, η σταφίδα, το γιαούρτι, οι ντομάτες και δεκάδες άλλα προϊόντα είναι από τα καλύτερα του κόσμου. Παρόλα αυτά, δεν καταφέρνουν να σταθούν στη διεθνή αγορά. Τι φταίει γι' αυτό και πώς μπορούν τα προϊόντα της ελληνικής γης να αποκτήσουν επιτέλους τη θέση –και την τιμή– που τους αξίζει;
Χρόνος ανάγνωσης: 
11
'

Σήμερα παρουσιάζουμε το δεύτερο από τα θέματα που ψήφισε το κοινό στην εκδήλωση #YourStory, η οποία έλαβε χώρα στο βιβλιοπωλείο Ιανός την 16η Μαΐου. Ο συνδρομητής του inside story Στρατής Τέλλογλου έπεισε το κοινό ότι η πρότασή του για τη μειωμένη αξία των ελληνικών αγροτικών προϊόντων άξιζε να ερευνηθεί περαιτέρω και η Μάχη Τράτσα ανέλαβε την έρευνα.


Ας πούμε ότι βλέπετε στον μανάβη της γειτονιάς σας δύο τελάρα με ντομάτες, το ένα με ολλανδικές και το άλλο με ελληνικές. Κι ας υποθέσουμε ότι πωλούνται στην ίδια τιμή. Ποιο καφάσι θα άδειαζε πρώτο; Για τους παροικούντες τα μεγάλα αστικά κέντρα, δεν υπάρχει αμφιβολία: οι περισσότεροι θα διάλεγαν τις ντόπιες.

Ενισχυμένος τοπικισμός; «Απλά θέμα γεύσης και αρώματος», απαντούν όσοι δραστηριοποιούνται στον χώρο της γεωργίας. Ειδικά το καλοκαίρι, που αναπτύσσονται κάτω από τον καυτό ελληνικό ήλιο και οι γεύσεις.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.