Γιατί δεν πουλάμε ακριβά την αγροτική παραγωγή μας;
Σήμερα παρουσιάζουμε το δεύτερο από τα θέματα που ψήφισε το κοινό στην εκδήλωση #YourStory, η οποία έλαβε χώρα στο βιβλιοπωλείο Ιανός την 16η Μαΐου. Ο συνδρομητής του inside story Στρατής Τέλλογλου έπεισε το κοινό ότι η πρότασή του για τη μειωμένη αξία των ελληνικών αγροτικών προϊόντων άξιζε να ερευνηθεί περαιτέρω και η Μάχη Τράτσα ανέλαβε την έρευνα.
Ας πούμε ότι βλέπετε στον μανάβη της γειτονιάς σας δύο τελάρα με ντομάτες, το ένα με ολλανδικές και το άλλο με ελληνικές. Κι ας υποθέσουμε ότι πωλούνται στην ίδια τιμή. Ποιο καφάσι θα άδειαζε πρώτο; Για τους παροικούντες τα μεγάλα αστικά κέντρα, δεν υπάρχει αμφιβολία: οι περισσότεροι θα διάλεγαν τις ντόπιες.
Ενισχυμένος τοπικισμός; «Απλά θέμα γεύσης και αρώματος», απαντούν όσοι δραστηριοποιούνται στον χώρο της γεωργίας. Ειδικά το καλοκαίρι, που αναπτύσσονται κάτω από τον καυτό ελληνικό ήλιο και οι γεύσεις.