Οι ελληνικές συμμετοχές στη Μπιενάλε

Εκτός από την εθνική εκπροσώπηση, έλληνες καλλιτέχνες, επιμελητές και καθηγητές δίνουν το «παρών» στη μεγαλύτερη εικαστική διοργάνωση.
Χρόνος ανάγνωσης: 
6
'
Panos Charalambous, A Wild Eagle Was Standing Proud, 2018-2019, installation and performance, courtesy of the artist. [Ugo Carmeni]

Καθώς η 58η Μπιενάλε Βενετίας ετοιμάζεται να υποδεχτεί τα πλήθη των φιλότεχνων που θα κατακλύσουν τα Giardini και την Arsenale από τις 11 Μαΐου, οι εργασίες στην πόλη των δόγηδων είναι πυρετώδεις. Ο γεννημένος στην Αμερική αλλά πολιτογραφημένος Βρετανός επιμελητής της Μπιενάλε, Ραλφ Ρούγκοφ, διευθυντής της Hayward Gallery του Λονδίνου, έδωσε το γενικό πρόσταγμα: «May you live in interesting times» (Είθε να ζήσετε σε ενδιαφέροντες καιρούς). Και οι 90 εθνικές εκπροσωπήσεις και όχι μόνο, ετοιμάζονται να μας δείξουν πώς ανταποκρίθηκαν. Η γνωστή αμφίσημη φράση, πλήρως ενσωματωμένη στην αγγλική γλώσσα –και λανθασμένα θεωρούμενη ως «κινεζική κατάρα»– αποτελεί μια ευρεία θεματική η οποία, όπως έχει δηλώσει ο Ρούγκοφ, θα μπορούσε να αναδείξει πως «η τέχνη μπορεί να είναι ένα είδος οδηγού για το πώς ζούμε και σκεφτόμαστε σε “ενδιαφέροντες καιρούς”».

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.