Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
11'
Κείμενο:
cepalantir000_32aq7pz.jpg
[Fabbrice Coffrini/AFP]

Έκλεισε με μεγάλη καθυστέρηση η υπόθεση της Palantir από την Αρχή Προσωπικών Δεδομένων

Χωρίς συνέπειες για την ελληνική πλευρά ολοκληρώθηκε από την αρμόδια Αρχή η αυτεπάγγελτη έρευνα για την υπόθεση του κρυφού συμφώνου συνεργασίας της Ελλάδας με την αμφιλεγόμενη αμερικανική εταιρεία λογισμικού, που είχε υπογραφεί τον Μάρτιο του 2020.
[Fabbrice Coffrini/AFP]

«Η Αρχή κρίνει ότι έχει ολοκληρωθεί η αυτεπάγγελτη εξέταση της ως άνω υπόθεσης, εκτός εάν προκύψουν νέα στοιχεία». Με αυτές τις 18 λέξεις η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κλείνει σήμερα «ανώδυνα» για την ελληνική κυβέρνηση την υπόθεση της αρχικά κρυφής σύμβασης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με την αμφιλεγόμενη Palantir Technologies, η οποία συνάφθηκε στις 24 Μαρτίου 2020 και την μάθαμε (όχι από κυβερνητικά χείλη) αρκετούς μήνες μετά την υπογραφή της.

Για όσους δεν θυμούνται την υπόθεση, όπως πρώτο την είχε αναδείξει το inside story από τα τέλη του 2020: Με μία σύντομη ανακοίνωση που είχε εκδοθεί στις 7 Δεκεμβρίου 2020, η εταιρεία λογισμικού Palantir Technologies, γνωστή για τις στενές σχέσεις της με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, τις ένοπλες δυνάμεις και άλλες αρχές επιβολής του νόμου, ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό (ως εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης) ότι από την αρχή της πανδημίας βρισκόταν σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να της παρέχει τη δυνατότητα να παίρνει αποφάσεις που βασίζονταν σε δεδομένα, ώστε να αντιμετωπίσει την πανδημία της Covid-19. Πρόκειται για συνεργασία που, πέρα από κάποιες επιγραμματικές αναφορές στον

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη