Μπούλινγκ: Γιατί οι περισσότεροι δεν κάνουν τίποτα όταν γίνονται μάρτυρες εκφοβισμού

Έρευνες δείχνουν ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι που γίνονται μάρτυρες καταστάσεων εκφοβισμού δεν αντιδρούν βοηθώντας το θύμα. Υπάρχουν τρόποι όμως να γίνουν πιο ενεργοί και η παρουσία τους πιο εποικοδομητική.
Χρόνος ανάγνωσης: 
5
'

Φανταστείτε ότι βρίσκεστε στη δουλειά και βλέπετε έναν συνάδελφο να εκφοβίζει επανειλημμένα έναν άλλο συνάδελφο. Τι θα κάνατε; Ενώ πολλοί από εμάς θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα παρεμβαίναμε για να το σταματήσουμε, έρευνες δείχνουν ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι που γίνονται μάρτυρες καταστάσεων εκφοβισμού, γνωστοί ως «παρευρισκόμενοι», δεν αντιδρούν με τρόπους που θα βοηθούσαν το θύμα.

Αντιθέτως, έως και το 60% των εργαζομένων σε ορισμένους χώρους αναφέρουν ότι δεν κάνουν τίποτα όταν γίνονται μάρτυρες εκφοβισμού. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό και ποιες συνέπειες έχει; Η πρόσφατη έρευνα των συγγραφέων αυτού του άρθρου δίνει σημαντικές ενδείξεις.

Ο εργασιακός εκφοβισμός συμβαίνει όταν ένας εργαζόμενος υπόκειται σε επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές που παρενοχλούν, αποκλείουν ή επηρεάζουν αρνητικά την εργασία του. Αυτό μπορεί να κυμαίνεται από προφανείς πράξεις σωματικής βίας έως πιο διφορούμενη συμπεριφορά, όπως η κοροϊδία, η προσβολή ή ο κοινωνικός αποκλεισμός.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.