Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
10'
Κείμενο:
folli.jpg

Εισαγγελέας καλεί Κουτσολιούτσο για Folli Follie

Στην υπόθεση της Folli Follie οι εξελίξεις τρέχουν, αλλά αντί να πέφτει φως, σκοτεινιάζει. Πέφτει ο server της εποπτικής αρχής, δηλαδή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που χειρίζεται την υπόθεση, φεύγει με άδεια άνευ αποδοχών η επικεφαλής της εποπτείας εισηγμένων, και τελικά το διοικητικό συμβούλιο της εποπτικής αρχής υποχρεώνεται από τα γεγονότα να κάνει μήνυση και να στείλει τον φάκελο στον εισαγγελέα.

Την περασμένη Παρασκευή 25 Μαΐου 2018, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Ελλάδας, αρμόδια εποπτική αρχή για τις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρείες, γνωστοποίησε ότι η διοίκηση της Folli Follie δήλωσε αδυναμία να δώσει στοιχεία που η Επιτροπή ζήτησε. Αποτέλεσμα ήταν να θέσει η εποπτική αρχή τη μετοχή της Folli Follie εκτός διαπραγμάτευσης για λόγους προστασίας του επενδυτικού κοινού.

Εκτός διαπραγμάτευσης σημαίνει ότι ουδείς επενδυτής μπορεί να αγοράσει και να πουλήσει τη μετοχή μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Δηλαδή ένας υφιστάμενος μέτοχος της εταιρείας δεν μπορεί να ρευστοποιήσει το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο. Ταυτόχρονα ένας υποψήφιος επενδυτής δεν μπορεί να αποκτήσει το ίδιο περιουσιακό στοιχείο. Είναι μια τιμωρία που, αν κρατήσει περισσότερο από μερικές ημέρες, επιφέρει οικονομικά πλήγματα όχι μόνο στους υφιστάμενους μετόχους (μεμονωμένους ιδιώτες, θεσμικούς επενδυτές και βασικούς μετόχους όπως η οικογένεια Κουτσολιούτσου), αλλά και σε εμπλεκόμενες χρηματιστηριακές εταιρείες.

Στα 706 εκατ. ευρώ οι απώλειες σε όρους χρηματιστηριακής αξίας ή στο 69% της συνολικής αξίας από την δημοσιοποίηση της αναφοράς του QCM

Για να δώσουμε μια τάξη μεγέθους του τι έχει συμβεί

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη