Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
boutos.jpeg

Ένας δημόσιος υπάλληλος που ήθελε απλά να κάνει τη δουλειά του

Ένας δημόσιος λειτουργός προσπαθεί επί 20 χρόνια να επιστραφούν στο δημόσιο τα χρήματα που κακώς είχε καταβάλει σε κάποιους. Και το δημόσιο τον εμποδίζει.

Ο Γιώργος Μπούτος ήταν οικονομικός ελεγκτής στο υπουργείο Οικονομικών την περίοδο μεταξύ 1998 και 2006 – το 2001, στα πλαίσια ενός ελέγχου, διαπίστωσε ότι πληρώθηκαν από τα ταμεία του κράτους 6 εκατομμύρια ευρώ σε ανθρώπους που δεν δούλεψαν γι' αυτά. Από τότε προσπαθεί να πείσει ότι κακώς δόθηκαν αυτά τα χρήματα κι ότι πρέπει να επιστραφούν στο κράτος – διότι αυτή είναι η δουλειά του. Επειδή όμως κανένας άλλος δεν φαίνεται να θέλει να την κάνει με τέτοια επιμονή, φωνάζει μόνος στην … έρημο του ελληνικού κράτους επί δύο δεκαετίες. Αυτοί τους οποίους κατηγορεί τον σέρνουν στα δικαστήρια και χάνουν.

Image
paihnidimetosystima.jpg

Με τα λεφτά που παίρνει από τη δίκη, γράφει βιβλίο για όσα έζησε μέσα στον μηχανισμό των ελληνικών «δικλειδών ασφαλείας». Όταν διαβάσει κανείς τον απολογισμό του θυμώνει, θέλει να κλάψει ίσως, αλλά τελικά γελάει. Ο Γιώργος Μπούτος, που βγήκε στη σύνταξη ως διευθυντής στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τιτλοφορεί το βιβλίο του Παιχνίδι με το σύστημα. Αλλά το μόνο σύστημα που φαίνεται να λειτούργησε στην περίπτωσή του ήταν η εκ των υστέρων νομιμοποίηση μιας απίστευτης κακοδιαχείρισης.

Η εντολή για έλεγχο του 2001

Ο απολογισμός που κάνει το βιβλίο του Γιώργου Μπούτου για ένα «μικρό σκάνδαλο

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη