Είναι οι εγκέφαλοι κάποιων ανθρώπων καλωδιωμένοι για χορό;

Ακόμα κι αν δεν έχουμε τα γενετικά και σωματικά χαρίσματα των επαγγελματιών, μπορούμε να μάθουμε να χορεύουμε με σκληρή δουλειά. Θα μας κάνει σίγουρα καλό.
Χρόνος ανάγνωσης: 
4
'
[Daniel/Unsplash]

Όποια κι αν είναι η ηλικία μας, ο χορός μπορεί να έχει εξαιρετικά ευεργετική επίδραση στη σωματική και ψυχική μας ευεξία. Μπορεί να μας βοηθήσει να διατηρήσουμε ή να ενισχύσουμε τον μυϊκό τόνο, την ευλυγισία και την αντοχή, ενώ παράλληλα απελευθερώνει ενδορφίνες που μπορούν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα του στρες και του άγχους.

Ορισμένοι άνθρωποι, ωστόσο, φαίνεται να έχουν ένα φυσικό ταλέντο που τους επιτρέπει να πιάνουν τα βήματα του χορού με εμφανή ευκολία, ενώ άλλοι δυσκολεύονται να κινηθούν με χάρη.

Συχνά πιστεύεται ότι κάποιοι άνθρωποι «είναι γεννημένοι για χορό», ενώ άλλοι έχουν «δύο αριστερά πόδια» – αλλά στην πραγματικότητα, ένας συνδυασμός εμπειρίας από την πραγματική ζωή και επιστήμης μας δείχνει ότι σχεδόν όλοι μπορούν να μάθουν να χορεύουν καλά, με τη σωστή εκπαίδευση.

Αυτό ξεκινάει σε ηλικία μόλις λίγων μηνών, όταν τα μωρά είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τον ρυθμό ενός μουσικού κομματιού και να τον ακολουθήσουν με την κίνησή τους. Στην πραγματικότητα, δεν είμαστε το μόνο είδος που ανταποκρίνεται ρυθμικά στη μουσική – οι παπαγάλοι και ένα είδος ελέφαντα μπορούν επίσης να το κάνουν.

Η μελέτη των επιδέξιων φτερωτών φίλων μας μπορεί να μας βοηθήσει να μάθουμε περισσότερα για το πώς έχει εξελιχθεί ο χορός και γιατί μπορεί να αποδίδεται απλά στην ανάγκη για τη δημιουργία κοινωνικών δεσμών και την αξιολόγηση πιθανών συντρόφων.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Ετήσια συνδρομή μόνο με 60€ 40€. Κάνε τώρα εγγραφή.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.