Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
5'
Κείμενο:
User link
Profile picture for user anastasopoulos
Δημήτρης Αναστασόπουλος
ramones.jpg

Εφιάλτες και οι ονειρότοποι του Στίβεν Κινγκ σημαδεύουν τη ροκ εν ρολ σκηνή

Τι ενώνει τους Metallica με τον Νικ Κέιβ και τους Anthrax με τους Ramones; Όλοι έχουν γράψει τραγούδια με αναφορές σε κάποια από τις ιστορίες του πολυγραφότατου παραμυθά.

Ο Στίβεν Κινγκ λατρεύει το ροκ εν ρολ. Στη μυθιστορηματική Κριστίν, την Πλύμουθ που σκοτώνει παίζοντας παλιομοδίτικο ροκαμπίλι , κάθε κεφάλαιο ανοίγει με τους στίχους ενός τραγουδιού. Στη μοναδική ταινία που σκηνοθέτησε, το Maximum Overdrive, οι AC/DC, κατά τον ίδιο το καλύτερο χαρντ ροκ μπλουζ συγκρότημα, δέχτηκαν να αναλάβουν το σάουντρακ. Ο ίδιος έχει γράψει και ένα μιούζικαλ με τον βετεράνο της κάντρι Τζον Κούγκαρ Μέλλενκαμπ. Όπως έχει εξομολογηθεί, γράφει ακούγοντας μουσική από γκαράζ του ’60 μέχρι Clash και Rolling Stones.

Image
10968905154_140c71b403_b.jpg
O Στίβεν Κινγκ έπαιζε κιθάρα στην μπάντα Rock Bottom Remainders, πολλά μέλη της οποίας είναι επίσης συγγραφείς.

Aντίστροφα, πολλά τραγούδια της ροκ εν ρολ σκηνής έχουν βασιστεί στις ιστορίες του ή έχουν εμπνευστεί από αυτές.

Pet Sematary - Ramones

Η ιστορία πίσω από αυτό το τραγούδι είναι πια κλασική. Ενώ οι Ramones βρίσκονταν σε περιοδεία κοντά στο Μέιν, ο Στίβεν Κινγκ τους κάλεσε σπίτι του. Κατά τη διάρκεια του δείπνου έδωσε στον Ντι Ντι Ραμόουν το νέο του μυθιστόρημα Νεκρωταφείο Ζώων, την τρομακτική ιστορία που αναφέρεται σε ένα ινδιάνικο νεκροταφείο όπου όποιος θάβεται, επανέρχεται ως ζωντανός νεκρός. Ο Ντι Ντι το διάβασε διαγώνια και έγραψε σε μία ώρα τους στίχους από αυτό το κοφτό σπιντάτο ροκ εν ρολ που έγινε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Ramones

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη